آموزش آش رشته مجلسی با فوت و فن هایی که نمی دانید

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه

محصولات معتبر محصولات معتبر

آموزش آش رشته مجلسی با فوت و فن هایی که نمی دانید

عکس, آموزش آش رشته مجلسی با فوت و فن هایی که نمی دانید

شاید درست کردن آش رشته کار ساده ای به نظر برسد اما اینکه آش شما چقدر جا بیفتد لعاب داشته باشد و عطر و بوی آن تا ته کوچه برود فوت و فن هایی دارد که در این پست به شما آموزش می دهیم. این آموزش برای هشت نفر است. شما میتوانید مواد را به میزان گفته شده نسبت به افراد کم یا زیاد کنید. نخست فوت و فن ها را بخوانید :

فوت و فن ها :

مقدار حبوبات رو بنا به سلیقه خود، میتوانید کم یا زیاد کنید. اگر از آب قلم استفاده می کنید مقدار کره را به نصف برسانید.

قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد تا رشته‌ها به هم نچسبد و خمیر نشود.

سعی کنید سبزیهای آش را خیلی ریز خرد نکنید چون باید در آش‌ دیده شوند و به چشم بیایند. برای این منظور می توانید سبزیها را به قطعات یک تا یک و نیم سانتیمتری خرد کنید.

سبزیهای آش احتیاجی به سرخ ‌کردن ندارند. می توانید سبزیها را از قبل آماده کرده و آنها را برای مدت کوتاه یک یا دو ماهه فریزکنید و هر زمان که نیاز داشتید از آن استفاده کنید.

سبزی آش رشته باید درشت خرد شود تا آش رشته زیباتر به نظر آید.

پیاز داغ داخل آش رشته نباید کم باشد تا آش بیشتر لعاب بیندازد.

رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.

نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می‌ توان تست کرد تا آش شور نشود.

روغن داخل آش رشته باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می‌ کند.

توجه داشته باشید که رشته و کشک شور هستند پس به هنگام افزودن نمک مراقب باشید که آش شور نشود.

کشک را در آش رشته نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش رشته باعث می‌ شود کشک ببرد.

می‌توان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمی‌خورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان می شود و هم آش رشته خوش‌ رنگ‌تر و زیباتر می شود.

کشک حتماً باید ۲۰ دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).

حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.

برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده نعنا خشک بریزید و فوراً خاموش کنید تا نعنا نسوزد.

زمان جا افتادن آش رشته زمانی است که لعاب نسبتا غلیظی روی آش را بگیرد، و نیز رشته، بوی خامی ندهد.

در این زمان باید حرارت زیر آش رشته را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش رشته بستگی به نوع رشته نیز دارد.

با سلیقه ترین تزیین های آش رشته

مواد لازم

نخود ۲.۳ پیمانه ……………………. لوبیا چیتی ۲.۳ پیمانه

عدس ۱.۲ پیمانه ………………….. ماش ۱ ۲ پیمانه برای لعاب و خوشمزه شدن آش

سبزی تازه آش شامل( تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و یا برگ چغندر) ۱.۵ کیلو پاک نکرده (مقدار تره و جعفری و اسفناج دوبرابر گشنیز در نظر گرفته شود)

نعنا خشک ۲ قاشق سوپخوری …………………..آویشن خشک ۱ قاشق سوپخوری

پیاز نگینی ریز و عسلی ۱.۵ الی ۲ پ برای داخل آش ………………….. رشته آشی مرغوب بین ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم

کشک پاستوریزه به میزان لازم …………………..سیر رنده شده ۶ حبه برای داخل آش

نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به میزان لازم …………………..آرد سفید ۱. الی ۱.۵ قاشق سوپخوری

آب استخوان قلم ۲ لیتر در صورت دلخواه………………….. کره ۱۰۰ گرم

سیر داغ و نعنا داغ و پیاز داغ به میزان لازم جهت تزئین

ابتدا نخود لوبیا را از شب قبل در آب سرد خیس کرده و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. (این کار برای از بین بردن نفخ حبوبات لازم است.)خیس کردن ماش و عدس، حدود ۳ الی ۴ ساعت کافیه و در این مدت یک بار آب آنها را عوض کنید.سپس سبزی اش را بعد از پاک کردن و شستن، درشت خرد کنید و کنار بگذارید.

نکته بهتر است تره این آش جداگانه و به صورت دسته ای خرد شود.حالا هریک از حبوبات را جداگانه نیم پز کنید در این فاصله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه زردچوبه داخل روغن داغ تفت دهید.به اندازه ای که حالت نرم و عسلی پیدا کند ولی مواظب باشید که کاملا سرخ نشود.

سیر که اگه سیر تازه باشد (۳ تا ساقه کافیست) با ساقه ی کمرنگ آن خرد کنید.در صورت نبود، سیر حبه ای را رنده ی ریز کرده با مقداری زردچوبه یه لحظه تو روغن داغ بریزید و آن را بهم بزنید و سریع از روی گاز بردارید.سپس ۱ پیمانه پیاز عسلی ، سیر و دو قاشق سوپخوری نعنا خشک به همراه آرد را با هم مخلوط کرده روی گاز قرار دهید.

کره را هم اضافه نموده مقدار کمی تفت دهید و سپس با آب استخوان قلم که از قبل پخته اید مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.

نصف قابلمه ای با حجم نسبتا بزرگ را آب بریزید و در قابلمه را گذاشته و صبر کنید تا بجوش آید.سپس نخود و لوبیای نیم پز شده را در آن ریخته و اجازه دهید (کمی نرم شود).عدس و ماش را هم اضافه کنید. (چون زمان پخت عدس و ماش کوتاه تر است، آن را دیرتر اضافه می کنیم).با اضافه کردن عدس و ماش باز صبر کنید که آب حبوبات بجوش آید.

سپس سبزی را به همراه مخلوط پیاز عسلی و مقداری نمک و ادویه و آویشن خشک به مخلوط حبوبات اضافه کرده و اجازه دهید که مواد بپزند.نکته در قابلمه را نذارید تا سبزی ها بد رنگ نشوند.در اواسط پخت آش رشته مجلسی بقیه پیاز عسلی شده را هم اضافه نموده و زمان بدهید تا آش لعاب بیندازد و به اصطلاح جا بیفتد.

زمان اضافه کردن رشته در آش رشته مجلسی

وقتی آش با حرارت متوسط، جا افتاد میتوانید رشته ها را اضافه کنید. حرارت را کمی از حالت ملایم بیشتر کنید تا رشته ها خمیر نشوند.حدودا ۱۵ الی ۲۰ دقیقه برای پختن رشته کافی است. ۵ دقیقه قبل از خاموش کردن آش می توانید مجددا نمک و فلفل آن را اندازه کنید.بعد از آنکه آش رشته کاملا پخت و جا افتاد اجازه دهید کمی از دما بیفتد.

سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید.روی آش رشته مجلسی را با نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ ، کشک و … به سلیقه خودتون تزئین کرده و سرو نمایید.

مطالب مشابه

فروش ویژه

محصولات معتبر محصولات معتبر