آموزش اناربیج خورش ملس گیلانی با گوشت چرخ‌کرده

آموزش اخبار سرگرمی آشپزی پزشکی دارو بیماری بدنسازی آرایشی ورزشی استخدام فال چاق شدن لاغری

یاس فان

آرایشی آشپزی آموزش اخبار استخدام بدنسازی بیماری پزشکی چاق شدن دارو سرگرمی فال لاغری ورزشی
محصولات معتبر محصولات معتبر

آموزش اناربیج خورش ملس گیلانی با گوشت چرخ‌کرده

عکس, آموزش اناربیج خورش ملس گیلانی با  گوشت چرخ‌کرده

بی اغراق می توان گفت خوشمزه ترین غذای شمالی و ملس ترین خورش ایرانی ، خورش اناربیج گیلانی است که امروز در این پست از یاس فان آموزش درست تهیه کردن آن را برای شما قرار داده ایم. مواد لازم را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

عکس, آموزش اناربیج خورش ملس گیلانی با  گوشت چرخ‌کرده

آب انار ترش یا آبغوره را به‌همراه کمی زردچوبه و نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. اگر از آبغوره استفاده می‌کنید و مقدار آن از یک لیوان کمتر است، بقیه لیوان را با آب پر کنید تا در نهایت یک لیوان آبغوره در قابلمه داشته باشید. گردوی ریز آسیاب شده را با کمی آب در یک کاسه هم بزنید و سپس در قابلمه بریزید. گردو و آب انار را برای ۲ تا ۳ ساعت بپزید تا گردوها روغن بیندازند و بپزند. دویست گرم از سبزی خردشده را به‌همراه کمی روغن در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم گاز کمی تفت دهید. توجه داشته باشید که سبزی در این مرحله نباید زیاد سرخ شود یا بسوزد؛ زیرا طعم آن به تلخی می‌زند. سبزی سرخ‌شده را در قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید تا برای یک ساعت با آب انار و گردوها بپزد و جا بیفتد. آماده‌سازی کوفته قلقلی: آب پیاز رنده شده را بگیرید. پیاز را به‌همراه گوشت چرخ‌کرده، ۵۰ گرم سبزی باقی‌مانده، نمک و فلفل در یک کاسه بریزید و خوب با هم ورز دهید. سپس به‌اندازه یک گردو از مخلوط گوشت بردارید و به‌شکل یک کوفته ریز دربیاورید. این کار را با بقیه گوشت تکرار کنید تا مایه شما تمام شود. کوفته‌های قلقلی را به‌مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی خودشان را بگیرند. سپس آن‌ها را در مقداری روغن داغ در یک ماهیتابه تفت دهید تا شکل خودشان را در زمان ریختن در خورش، حفظ کنند. رب انار را کم کم به خورش اضافه کنید تا به رنگ دلخواهتان برسید. توجه داشته باشید که خورش پس از جا افتادن کامل، کمی تیره‌تر از این مرحله می‌شود، پس در ریختن رب انار زیاده‌روی نکنید. کوفته‌های قلقلی گوشت را به‌علاوه گلپر، در خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش برای یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. نیم‌ساعت اول درب قابلمه را باز بگذارید و در نیم ساعت دوم، درب قابلمه را ببندید.. خورش را مزه کنید و در صورت نیاز به آن آب انار، نمک و فلفل بیشتری بزنید. اجازه دهید تا خورش برای ۳۰ دقیقه دیگر جا بیفتد، قوام پیدا کند و تیره شود. خورش اناربیج را با پلوی زعفرانی سرو کنید. نوش جان!

نکات مهم برای طبخ اناربیج
برخی افراد در ابتدا گردوی چرخ شده را تفت می‌دهند و سپس آن را به خورش اضافه می‌کنند تا روغن بیشتری پس بدهد.
به‌جای آب انار ترش می‌توان از آبغوره استفاده کرد. شما می‌توانید طبق ذائقه خود به هر اندازه‌ای در این خورش، آبغوره بریزید.
در صورت دسترسی نداشتن به سبزی خالواش، مقدار نعنای سبزی را زیاد کنید.
در ترکیب سبزی خورش اناربیج مقدار سبزی محلی باید از بقیه سبزی‌ها کمتر باشد.
اگر به سبزی محلی چوچاق دسترسی دارید، یک قاشق چوچاق هم در ترکیب سبزی خورش بریزید.
شما می‌توانید به خورش اناربیج سیر تازه هم اضافه کنید. برای این کار سیر رنده شده را به سبزی در حال سرخ شدن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی سر دربیاید. سپس آن را به‌همراه سبزی در خورش بریزید.
در حین پخت گردوها، چند بار به آن‌ها آب سرد اضافه کنید تا به آن‌ها شوک وارد شود و روغن بیشتری پس دهند.
شما می‌توانید از کمی رب نارنج یا رب آلوچه همراه رب انار در تهیه این خورش استفاده کنید.
توجه داشته باشید که این خورش باید مانند فسنجان کامل جا افتاده و به روغن بیفتد.
شما می‌توانید یک پیمانه دانه انار در خورش بریزید و از میزان رب انار آن کم کنید.
خورش اناربیج گیلانی را زیاد هم نزنید زیرا کوفته قلقلی‌ها وا می‌روند و خراب می‌شوند.
شما می‌توانید برای وسط کوفته‌های قلقلی از چوچاق استفاده کنید.
برای این‌که خورش حسابی به روغن بیفتد در ۵ دقیقه پایانی طبخ، ۲ یا ۳ تکه یخ در خورش بیندازید.
در صورت تمایل، یک قاشق مربا‌خوری شکر به خورش اضافه کنید تا طعم آن ملس شود.
به‌جای گوشت چرخ‌کرده می‌توان از گوشت تکه‌ای، گوشت مرغابی، اردک، بوقلمون یا مرغ نیز استفاده کرد.
روش طبخ اناربیج با مرغ به این صورت است که باید در ابتدا مرغ را با پیاز کمی تفت دهید، سپس آب انار، آب، نمک، فلفل، زردچوبه و گردو را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید تا روی شعله ملایم گاز نیم پز شود. در ادامه رب انار، سبزی و سیر سرخ‌شده را به خورش بیفزایید و اجازه دهید تا خورش روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد و غلیظ شود.
شما می‌توانید خورش اناربیج را برای شام یا ناهار و به‌خصوص در شب یلدا سرو کنید.

همچنین بخوانید

محصولات معتبر محصولات معتبر

آشپزی