با خوردن یک لیوان آب هویج چه کمکی به سلامت خود می کنیم
سلامت قلب را افزایش میدهد
میتوانید از خواص آب هویج برای بهبود سلامت قلب خود بهره ببرید. این نوشیدنی نارنجی رنگ ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی کمک کند. آب هویج منبع خوبی از پتاسیم محسوب میشود. پتاسیم یک مادهی معدنی مهم است که نقش قابلتوجهی در تنظیم فشار خون دارد. نشان داده شده که دنبال کردن رژیم غذایی حاوی پتاسیم زیاد از شما در برابر فشار خون بالا و سکته محافظت میکند.ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در آب هویج هم ممکن است برای قلب مفید باشند. یک مطالعهی سه ماهه روی ۱۷ فرد مبتلا به تریگلیسیرید و فشار خون بالا به این نتیجه رسید که نوشیدن دو فنجان (۴۸۰ میلیلیتر) آب هویج در روز بهطرز چشمگیری میزان آنتیاکسیدانهای خون را بهبود بخشید و اکسیداسیون چربی خون را کاهش داد که ممکن است منجر به بیماریهای قلبی شود. با این حال باید مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه انجام شود تا بتوانیم نظر قطعی دهیم.
از کبد محافظت میکند
باور بر این است که کاروتنوئیدهای موجود در آب هویج سلامت کبد را افزایش میدهند. چند مطالعه به این نتیجه رسیدند که هویج به دلیل داشتن کاروتنوئیدها اثرات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد و از شما در برابر بیماری کبد چرب غیرالکلی محافظت میکند. بیماری ذکر شده زمانی رخ میدهد که چربی در اثر دنبال کردن رژیم غذایی نامناسب، اضافه وزن یا چاقی در کبد ذخیره شود. این موضوع ممکن است در نهایت منجر به زخم و آسیب دائمی به کبد شود.یک مطالعهی هشتهفتهای روی موشهای صحرایی به این نتیجه رسید که آب هویج بعضی از نشانگرهای بیماری کبد چرب غیرالکلی را کاهش داد. یک مطالعهی حیوانی دیگر نتایج مشابهی را نشان داد و همچنین عنوان کرد که آب هویج نشانگرهای التهابی خون را کاهش داد. باید مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه انجام شود.
به کاهش وزن کمک میکند
کاهش وزن یکی دیگر از خواص آب هویج به شمار میرود. فیبر موجود در این نوشیدنی ممکن است در این زمینه مفید باشد. تحقیقات به این نتیجه رسیدهاند که مصرف کافی فیبر به کم کردن وزن اضافی بدن، بهویژه کاهش چربی شکم کمک میکند.
سلامت مغز را افزایش میدهد
بتاکاروتن موجود در آب هویج خطر ابتلا به مشکلات حافظه در اثر افزایش سن را کاهش میدهد. یکی از علل این موضوع این است که ترکیب ذکر شده با استرس اکسیداتیو که میتواند به سلولهای مغز آسیب برساند مبارزه میکند. استرس اکسیداتیو در مغز همچنین میتواند منجر به آسیب سلولهای مغز شود. بتاکاروتن موجود در آب هویج میتواند از این آسیب پیشگیری کند. پتاسیم آب هویج هم میتواند در کاهش خطر ابتلا به سکتهی مغزی مفید باشد. یک فنجان آب هویج حاوی ۶۸۹ میلیگرم پتاسیم است. این یعنی با مصرف این میزان از آب هویج ۱۷ درصد از نیاز روزانهی بدنتان به این مادهی معدنی برطرف میشود.
سلامت پوست را بهبود میبخشد
اگر میخواهید سلامت پوست خود را افزایش دهید، از خواص آب هویج کمک بگیرید. مواد مغذی موجود در این نوشیدنی برای پوست مفید هستند. یک فنجان (۲۵۰ میلیلیتر) آب هویج بیش از ۲۰ درصد از نیاز روزانهی بدن به ویتامین C را برطرف میکند. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است و یک ترکیب ضروری برای تولید کلاژن به شمار میرود. کلاژن فراوانترین پروتئین موجود در بدن است. این نوع پروتئین قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود میبخشد و پوست را مستحکم میکند.علاوه بر این ویتامین C بهعنوان آنتیاکسیدان عمل میکند و از پوست در برابر آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند. بتاکاروتن موجود در آب هویج هم ممکن است به افزایش سلامت پوست کمک کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که دنبال کردن رژیم غذایی غنی از کاروتنوئیدها ممکن است از پوست در برابر آسیب ناشی از اشعههای مضر فرابنفش خورشید (UV) محافظت کند و ظاهر پوست را بهبود ببخشد.
سلامت دستگاه گوارش را افزایش میدهد
فیبر آب هویج میتواند در بهبود سلامت دستگاه گوارش مفید باشد. این نوشیدنی میتواند گزینهی خوبی برای افرادی باشد که به یبوست مبتلا هستند. پتاسیم آب هویج هم ممکن است به درمان اسهال کمک کند. پورهی هویج میتواند هم در این زمینه اثرگذار است. اسهال عارضهای است که در آن بدن از طریق مدفوع مایعات زیادی را از دست میدهد. مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم میتواند به درمان اسهال کمک کند. آب هویج حاوی ترکیبات قلیایی است که ممکن است در درمان رفلاکس معده و مری اثرگذار باشند. ترکیبات موجود در آب هویج اسید اضافی معده را خنثی میکنند. البته تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است. بنابراین قبل از مصرف آب هویج برای درمان مشکلات گوارشی حتما با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید خطری شما را تهدید نمیکند.
سطح قند خون را پایین میآورد
کم کردن میزان قند خون را هم میتوانیم در لیست خواص آب هویج قرار دهیم. نوشیدن مقدار کمی از آب هویج ممکن است در کاهش سطح قند خون مفید باشد. مطالعات انجام شده روی موشهای صحرایی مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که آب هویج تخمیر شده سطح قند خون موشها را کم کرد و سایر نشانگرهای مرتبط را بهبود بخشید. علت این موضوع این است که این نوشیدنی حاوی پروبیوتیکهایی است که باکتریهای مفیدی هستند که روی باکتریهای روده که با دیابت مرتبط هستند اثر میگذارند. یک مطالعهی حیوانی دیگر به این نتیجه رسید که آب هویج به دلیل اثرات ضدالتهابی رنگدانههای آنتوسیانین موجود در آن به کنترل سطح قند خون کمک میکند.