خارش شدید مقعد و ترشحات بد بو از آن این بیماری است
اگر مقعد شما به شدت دچار خارش شده است و با رعایت بهداشت و دوش گرفتن هم مشکل حل نمی شود احتمالا شما دچار بیماری عفونت قارچی مقعدی شده اید.
این مشکل زمانی به وجود می آید که قارچ ها بر روی لایه های مخاطی یا حتی ناحیه اطراف پوست رشد کنند .معمولاً برای درمان عفونت قارچی مقعدی شیاف های مناسب یا پمادهایی که ضد عفونت های قارچی هستند توسط متخصص تجویز می شود. بیمار نیز موظف است که هر روز ناحیه را تمیز و خشک نگهدارد و مراقبت های خانگی درمان عفونت قارچی مقعدی را طبق دستور پزشک متخصص به طور کامل انجام دهد.
علائم عفونت قارچی مقعدی :
خارش شدید
قرمزی و التهاب در ناحیه مقعد
احساس سوزش با درد
وجود خارش همیشگی و بسیار شدید
بروز حساسیت یا آلرژی که موجب درد و خونریزی می گردد.
ممکن است خارش به قسمت های جلوی بدن نیز منتشر شود.
وجود تغییرات پوستی مانند التهاب، قرمزی و خشن شدن پوست
احساس سوزش
همچنین خروج لحظه به لحظه ترشحات از ناحیه مقعد نیز می تواند از علائم دیگر عفونت قارچی مقعدی به شمار آیند.
دلیل ایجاد عفونت قارچی مقعدی چیست؟
کاندیدا (Candida ) نوعی قارچ است که باعث عفونت های مخمری قارچی می شود. این قارچ در بخشی طبیعی از فلور پوست ، دهان ، دستگاه گوارش ، مدفوع بیشتر افراد وجود دارد. فلورا (Flora ) به میکروارگانیسم ها، باکتری ها ، قارچ ها و ویروس ها اشاره دارد که در بدن انسان زندگی می کنند.فلور بدن می تواند از سلامتی شما محافظت کند، به هضم غذا کمک کند و فواید دیگری نیز به شما ارائه دهد. اما در بعضی موارد، تعادل فلور بدن از کنترل خارج می شود و منجر به عفونت می شود.
درمان دارویی عفونت قارچی مقعدی:
میکونازول (مونیستات)
ترکونازول (ترازول)
کلوتریمازول (Lotrimin)
بوتوکونازول (گینازول)
فلوکونازول (دیفلوکان)
دقت کنید که مصرف بدون نسخه پزشک به هیچ عنوان توصیه نمی شود. همچنین تشخیص دقیق بیماری به عهده متخصص است و اگر علائم شما ناشی از عفونت قارچی نباشد مصرف این داروها نه تنها کمکی نمی کند بلکه منجر به بروز عوارض دیگری نیز می شود.بسته به این که وسعت و شدت بیماری تا چه حد باشد دستور مصرف داروهای درمان عفونت قارچی مقعدی متفاوت خواهد بود. ممکن است متخصص دستور بدهد که پماد، کرم و شیاف روزانه تا دو هفته استفاده شود، و سپس هفته ای یک بار برای چند ماه استفاده شود. همچنین ممکن است همراه با داروهای تجویز شده دوزهای متعددی از داروی خوراکی ضد قارچ ، مانند Diflucan نیز تجویز شود.
درمان خانگی عفونت قارچی مقعدی:قبل از انجام درمان خانگی عفونت قارچی مقعدی حتما با متخصص معالج خود مشورت کنید. این درمان ها می تواند شامل شستشوی روزانه ناحیه با شامپو بچه و خشک کردن با باد ملایم سشوار باشد. همچنین استفاده از کرم آلوئوار، روغن درخت چای و روغن زیتون در کاهش علائم خارش مقعدی و التهاب موثر است.داشتن یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها برای تامین مینرال ها و ویتامین ها بسیار موثر است. کاهش مصرف مواد قندی و ادویه ها و افزایش مصرف مایعات و سبزیجات رمز یک رژیم غذایی عالی برای کنترل عفونت قارچی و تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد.