درمان های طب سنتی و طب جدید برای جای سوختگی

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه

محصولات معتبر محصولات معتبر

درمان های طب سنتی و طب جدید برای جای سوختگی

عکس, درمان های طب سنتی و طب جدید برای جای سوختگی
در این پست از یاس فان سعی بر آن شده که تمامی مطالب مفید درباره ی درمان سوختگی و از بین بردن جای آن قرار داده شود که انشالله برای شما مفید واقع شود. در آغاز اطلاعاتی مفید در خصوص سوختگی برای شما قرار داده ایم و در ادامه درمان های سنتی و دارویی آن و از بین بردن جای سوختگی و اسکار زخم ها قرار داده شده است.سوختگی های ناشی از آتش یا آب جوش بسیار خطرناک است و می تواند تاثیرات قابل ملاحظه ای را بر پوست و بافت های بدن بر جای گذارد. به د نبال خوردن آب جوش نیز مسیر نای و گلوی فرد می تواند دچار سوختگی شود و آسیب های جدی ببیند.هنگامی که سوختگی خیلی شدید نیست، گرفتن محل سوختگی زیر آب سرد و روان به مدت ۱۰ دقیقه و یا شستشو با مواد شیمیایی مخصوص سوختگی به مدت ۲۰ دقیقه می تواند از بروز عوارض ناشی از سوختگی جلوگیری کند. علاوه بر این، پس از سوختگی، خیلی سریع باید لباس های فرد را از محل سوختگی خارج کرد. پس از این، به منظور جلوگیری از بروز هر گونه عفونت و یا ورود میکروب به داخل بدن، باید محل سوختگی در محفظه های پلاستیکی مخصوص و یا مواد استریل نگهداری شود.
سوختگی های خفیف و معمولی می توانند با گازهای استریل و همچنین مسکن های مخصوص درمان شوند. اما در عین حال اگر این سوختگی ها شدت یابند و یا در ناحیه صورت، دست و یا مفاصل بدن اتفاق بیافتند، باید خیلی سریع فرد به بیمارستان منتقل شود.

چند نوع سوختگی داریم؟

برای تشخیص سوختگی خفیف تا شدید، اولین قدم تعیین وسعت تخریب بافت بدن (پوست و عضله) است. سه نوع سوختگی داریم: سوختگی درجه ۱، سوختگی درجه ۲ و سوختگی درجه ۳.

سوختگی درجه ۱

در این نوع سوختگی، فقط لایه خارجی پوست یا اپیدرم تخریب می شود و دارای علائم زیر است:
– پوست قرمز می شود.
– پوست ورم می کند.
– برخی مواقع درد هم وجود دارد.
اگر این نوع سوختگی بخش هایی از دست، پا، صورت، کشاله ران، باسن و یا مفاصل بزرگ را درگیر کند، نیاز به درمان پزشکی دارد.

سوختگی درجه ۲

هنگامی که اولین و دومین لایه پوست (اپیدرم و درم) تخریب شوند، سوختگی درجه ۲ نام دارد. علائم آن عبارت است از:
– تاول پوستی بروز می کند.
– پوست به شدت قرمز و لکه لکه می شود.
– درد و ورم شدیدی وجود دارد.
از یخ برای محل سوختگی استفاده نکنید. استفاده از یخ بر روی محل سوختگی باعث می شود که بدن فرد بسیار سرد شود و موجب تخریب بیشتر زخم شود
اگر وسعت این نوع سوختگی بیشتر از هفت و نیم سانتیمتر نباشد، به صورت سوختگی درجه یک درمان می شود.
اگر منطقه سوختگی بیشتر از هفت‌ونیم سانتیمتر باشد و یا اگر سوختگی در دست ها، پاها، صورت، کشاله ران و یا باسن و یا مفاصل بزرگ باشد، درمان باید فورا انجام شود.

سوختگی درجه ۳

در این نوع سوختگی، تمام لایه های پوست تخریب می شوند و باعث آسیب دائمی بافت می شود. باعت چربی، ماهیچه و حتی استخوان نیز ممکن است درگیر شوند.
منقه سوختگی ممکن است سیاه و خشک شود.
اگر همراه با سوختگی، دود هم استنشاق شود، مشکلات تنفسی، مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن و یا دیگر مسمومیت ها ممکن است رخ دهد.

درمان سوختگی درجه ۱ و ۲

– سرد کردن : محل سوختگی را زیر شیر آب سرد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگیرید تا درد فروکش کند. اگر این کار برایتان سخت است، می توانید محل سوختگی را در ظرف آب سرد قرار دهید. سرد کردن محل سوختگی باعث دور شدن گرما از پوست و کاهش ورم پوست می شود. لازم به ذکر است که باید از قرار دادن یخ بر روی محل سوخته خودداری کنید.
بستن محل سوختگی پوست با گاز استریل
– محل سوختگی را با گاز استریل بپوشانید. از پارچه های کرکی و پرزدار و یا پارچه هایی که ممکن است الیاف آن جدا شده و به دورن زخم فرو برود یا بچسبد، خودداری کنید. گاز استریل را سفت نبندید و محل سوختگی را فشار ندهید.
با باندپیچی کردن، از ورود هوا به محل سوختگی جلوگیری می کنید، درد را کاهش می دهید و از تاول زدن پوست محافظت می کنید.
– داروهای ضد درد مصرف کنید. این داروها از قبیل: آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و یا استامینوفن می باشد. از مصرف آسپیرین برای کودکان خودداری کنید. کودکان و نوجوانانی که در دوره نقاهت آبله مرغان و یا علائم شبه آنفلوانزا می باشند، نباید آسپرین مصرف کنند. بهتر است با پزشک خود راجع به مصرف داروها مشورت کنید.

نکات مهم در درمان سوختگی درجه ۱ و ۲

سوختگی های کوچک معمولا بدون درمان، بهبود می یابند. این سوختگی ها معمولا موجب تغییر رنگ پوست می شوند.
برخی سوختگی ها همراه با عفونت می باشد. نشانه های عفونت شامل: درد زیاد، قرمزی، تب، ورم و یا ترشح می باشد. اگر عفونت رخ دهد، باید به پزشک مراجعه کنید.
– از یخ استفاده نکنید. استفاده از یخ بر روی محل سوختگی باعث می شود که بدن فرد بسیار سرد شود و موجب تخریب بیشتر زخم شود.
از مالیدن سفیده تخم مرغ، کره و یا خمیردندان بر روی محل سوختگی خودداری کنید، زیرا این ها باعث عفونت می شوند
– تاول ها را نترکانید. ترکاندن تاول ها باعث گسترش عفونت می گردد.
– از برنزه کردن پوستی که کمتر از یک سال از سوختگی آن می گذرد، اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث تغییر شدید رنگ پوست شود
– حداقل به مدت یک سال، کرم ضدآفتاب را به محل سوختگی بمالید.

نکات مهم در سوختگی درجه ۳

برای این نوع سوختگی ها به پزشک مراجعه کنید و این کارها را انجام دهید:
– لباس های سوخته را درنیاورید.
– فرد سوخته را از دود و آتش و یا گرما دور کنید.
– سرد کردن محل سوختگی پوست
– محل سوختگی را در آب سرد فرو نکنید. اگر منطقه سوخته را سرد کنید، دمای بدن به یکباره افت می کند و فشار خون و جریان خون بدتر می شوند و شوک رخ می دهد.
– نشانه های گردش خون (تنفس، سرفه و یا حرکت) را بررسی کنید. اگر این نشانه ها وجود ندارد، CPR (احیای قلبی ریوی) را شروع کنید.
– اگر امکان داشته باشد، محل سوختگی را بالاتر از سطح قلب قرار دهید.
– منطقه سوختگی را بپوشانید. با گاز استریل و یا با حوله مرطوب و تمیز، منطقه سوخته را بپوشانید.
– واکسن کزاز بزنید. سوختگی می تواند باعث ابتلا به کزاز شود. پزشکان توصیه می کنند که هر ۱۰ سال یک‌بار، واکسن کزاز بزنید.

بهترین نسخه های خانگی و طب سنتی برای درمان جای زخم و سوختگی

۱. آب لیمو و گوجه فرنگی :هر دو می توانند به آرامی پوست مرده را از بین ببرند و به جوان سازی پوست کمک کنند. لیمو دارای خواص اسیدی است، که به طور طبیعی جای زخم ها را روشن می کند. آب گوجه فرنگی تازه یک عامل سفید کننده طبیعی است و به طور طبیعی علائم سوختگی را درمان می کند. چگونه می توانید از آنها استفاده کنید:
سوختگی را با آب سرد (دمای اتاق) بشویید.شما به دو دستمال تمیز، لیمو تازه و کمی آب گوجه فرنگی تازه نیاز دارید.سوختگی ابتدا باید با آب سرد به طور کامل شستشو داده شود.حالا، دستمال مرطوب را بر روی سوختگی برای چند ساعت قرار دهید.در عین حال، کمی آب لیمو تازه رویش بریزید.حالا، دستمال مرطوب دیگر را با آب لیمو تازه مرطوب کنید و به آرامی روی سوختگی قرار دهید.پس از خشک شدن محل، باید کمی آب گوجه فرنگی تازه را روی محل سوختگی بزنید.به دلیل اثر قوی سفید کنندگی طبیعی اش می توانید از دست نشانه های سوختگی در چند روز آینده خلاص شوید.این روش را دوبار در روز به صورت مرتب تکرار کنید، تا از دست نشانه های سوختگی خلاص شوید.اینجاست که خاصیت سفید کنندگی آب لیمو می تواند به کاهش زخم ها و علائم آکنه کمک کند.
۲. استفاده از روغن بادام یک روش عالی برای از بین بردن سوختگی:به آرامی زخم را با روغن بادام ماساژ دهید. ماساژ زخم دو بار در روز کمک خواهد کرد تا به تدریج زخم کوچک شود، بادام برای موهای شما نیز مناسب است.
۳. دانه های زغال اخته برای از بین بردن زخم ها:این دانه های پرخاصیت در از بین بردن زخم ها کمک می کنند کافیست برای این مهم :
دانه های زغال اخته را به مدت یک شب خیس کنید و آن را به یک خمیر نرم تبدیل کنید.حالا این مخلوط را به آرامی روی سوختگی قرار داده و اجازه دهید تا بماند.هنگامی که خمیر به طور کامل خشک شد، می توانید آن را با آب شستشو دهید.از این خمیر به طور مرتب برای پاکسازی جای سوختگی استفاده کنید.آب سرد با زردچوبه نیز دارای خواص ضد عفونی کنندگی است، که به خوبی روی پوست های سوخته جواب می دهد.همچنین برای سایر مشکلات مو و پوست مانند آکنه، ریزش مو، خارش پوست سر نیز مفید است.
۴. روغن اسطوخودوس برای بهبود زخم ها:یک ضد عفونی کننده بسیار موثر برای کاهش درد است و باعث بهبودی سریع می شود. علاوه بر این، اسطوخدوس زخم را کوچک و کمرنگ می کند. هنگامی که روغن اسطوخودوس به سرعت روی سوختگی اعمال می شود، سوختگی بدون هیچ زخمی شدنی می تواند بهبود یابد.برای سوختگی های بزرگتر، روغن اسطوخودوس را بر روی یک گاز یا پارچه بمالید و هر چند ساعت، روی محل سوختگی قرار دهید. و می دانید که روغن نارگیل و دیگر داروهای خانگی نیز به خارش پوست کمک می کنند.
۵. جو دوسر برای درمان سوختگی:از این نسخه پیشنهادی طب سنتی زمانی که ناحیه سوختگی در حال بهبود بوده و احساس خارش دارد استفاده کنید جو دوسر شما را از شر این خارش ها خلاص می کند.به این روش که یک فنجان جو را به آب وان حمام اضافه کرده و به مدت ۲۰ دقیقه در آن دراز بکشید تا اثرات درمانی عالی آن را به خوبی شاهد باشید.اضافه کردن مقداری جوش شیرین به آب حمام می توانید از بروز التهاب و سوزش محل سوختگی جلوگیری کنید.اگر یک ناحیه کوچک از پوست دچار سوختگی شده مقار کمی از جو را به یک کاسه کوچک آب اضافه کرده و ناحیه آسیب دیده را در آن قرار دهید.
۶. یکی دیگر از درمان های قدیمی پوست سیب زمینی است:آنها رطوبت را فراهم می کنند و همچنین دارای خواص ضد باکتریایی هستند، که در بهبودی زخم کمک می کنند.پزشکان دریافتند که پوست های سیب زمینی برای سوختگی های جزئی بهتر از پمادهای معمولی کار می کنند.پوست سیب زمینی را بکنید و آنها را روی محل سوختگی قرار دهید.حتی می توانید آنها را در اطراف محل سوختگی، مانند یک باند استفاده کنید تا باعث تسکین درد نیز شود.
۷. درمان خانگی برای سوختگی توسط جو، زردچوبه و ماست تهیه می شود:نسبت های مساوی از جو، زردچوبه و ماست را باهم ترکیب کنید خمیر حاصله را روی محل آسیب دیده برای تسکین درد و بهبودی قرار دهید.
۸. آبلیمو و روغن نارگیل:اگر ناحیه سوخته روی پوست تاول زده بهتر است برای درمان آن مقداری آب لیمو را با روغن نارگیل ترکیب کنید و آن و بر روی تاول های پوستی ماساژ دهید، این روش تاول سوختگی را سریعتر درمان می کند.
چگونه می توان جای سوختگی را از پوست پاک کرد:
مرحله ۱:زخم خود را با مرطوب کننده ماساژ دهید، برای افزایش گردش خون به محل مورد نظر. با توجه به “کتاب درمان های خانگی پزشکان”، افزایش گردش خون نیز به تولید کلاژن کمک می کند تا به طور مساوی در سراسر پوست توزیع شود.این، منجر به مسطح شدن و محو شدن زخم های سوختگی می شود، البته در صورت استفاده روزانه.
مرحله ۲:به متخصص پوست خود برای لایه برداری پوست آسیب دیده تان مراجعه کنید. با توجه به آکادمی متخصصان پوست آمریکا، اسید های میوه با استفاده از پنبه ای بزرگ به پوست شما اعمال می شود. اسیدها، پوست های مرده آسیب دیده سوختگی را از بین می برند. قدرت و فرکانس درمان، بستگی به شدت زخم شما دارد.
مرحله ۳:از کرم ضد آفتاب در هنگام بیرون رفتن استفاده کنید. اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید باعث ایجاد لکه هایی می شود که باعث تیره شدن پوست می شوند و باعث می شود که آنها در حین روند طبیعی، بهبودی کند شود. طبق “کتاب درمان های خانگی پزشکان”، بسیار مهم است که برای حفاظت کافی از پوست، از کرم ضد آفتاب SPF 25 یا بالاتر استفاده کنید.
مرحله ۴:از جراح پلاستیک یا متخصص پوستی بهره ببرید:طبق نظر آکادمی آمریکایی پوست، از طریق جراحی، استفاده از نیتروژن مایع برای یخ زدن لایه های پوست خارجی استفاده می کنند و بافت آسیب دیده را می برند. زائده های پوست در طول درمان، در عرض یک هفته پوست اندازی می کنند و پوست جدید شکل می گیرد.
مرحله ۵:مقدار زیادی مواد غذایی حاوی ویتامین C و روی بخورید:مواد غذایی غنی از ویتامین C شامل میوه های مرکبات، کلم بروکلی و سیب زمینی می باشد. غذاهای حاوی مقدار ایده آلی از روی شامل برنج، بادام زمینی و گوشت گاو است. ویتامین C و روی، توسط تولید کلاژن در اطراف عروق خونی پوست، پوست شما را از داخل تغذیه رسانی می کنند.

درمان سوختگی ناشی از مواد شیمیایی

اگر پوست شما توسط مواد شیمیایی دچار آسیب شود، اولین کاری که باید انجام دهید این است که هرگونه لباس آلوده را بردارید و ناحیه آسیب دیده را حداقل ۲۰ دقیقه با آب بشویید. روان آب این شستشو نباید به قسمت های دیگر از بدن شما برخورد کند. تحقیقات نشان می دهد اگر این کار را در عرض ۱۰ دقیقه بعد از قرار گرفتن در معرض یک ماده شیمیایی انجام دهید، شدت آسیب کاهش می یابد و مدت زمان لازم برای بستری بیمار در بیمارستان را هم می توان به طور قابل ملاحظه ای کاهش داد.
توجه داشته باشید که سوختگی های شیمیایی ناشی از برخورد با فلزات عنصری نباید با آب شستشو داده شوند، زیرا شستشو با آب می تواند موجب واکنش شیمیایی شود و شدت آسیب را بدتر کند.
اگر سوختگی شما جزئی است، می توانید برای درمان سوختگی با مشاوره گرفتن از یک درمانگر زخم به راحتی زخم خود را مدیریت و درمان کنید. با این حال، یک سوختگی شدید شیمیایی نیاز به فوریت های پزشکی و حتی بستری شدن در بیمارستان را دارد، که در این صورت شما به عنوان یک بیمار سوختگی شیمیایی زیر نظر متخصص درمان زخم باید تحت درمان قرار بگیرید، متخصص زخم ممکن است با افزودن یک پادزهر که می تواند علیه مواد شیمیایی عمل کند و اعمال پانسمان نوین زخم که مناسب با سوختگی شما است، به درمان سوختگی شما کمک کند.

مراقبت های لازم برای سوختگی شیمیایی

سوختگی شیمیایی، زخمی است که هرگز نباید به آن اجازه خشک شدن داد. بنابراین پانسمان زخم می تواند پس از انجام مراقبت های اولیه بر روی زخم شما، مانع خشک شدن زخمتان شود. همچنین باید دقت داشته باشید که جهت تمیز ماندن زخم و پیشگیری از هرگونه عفونتی، پانسمان زخم شما باید به طور مرتب تعویض شود. ممکن است درمانگر زخم شما برای پیشگیری از عفونت، پماد یا ژل موضعی آنتی باکتریال را تجویز کند. در طول درمان سوختگی در صورت مشاهده هرگونه علائم و نشانه ای از عفونت سریعا به مرکز درمان زخم مراجعه کنید.

داروهای شیمیایی درمان سوختگی و آنتی بیوتیک های آن

کرم ها و داروهایی که در مقاله ی زیر آورده شده اند تنها برای آشنایی شما با کارکرد و محدودیت های مصرف آن ها می باشد. استفاده از این داروها بدون تجویز و نظارت پزشک متخصص بسیار خطرناک است و باعث عوارض جبران ناپذیری خواهد شد.
برای درمان آثار سوختگی روی پوست، می توان از بهترین پمادهای سوختگی نظیر: کالاندولا، تتراسایکلین ، رژودرم و آلفا استفاده کرد. برای این که بدانیم بهترین پماد سوختگی، چه پمادی است، باید تعریف دقیقی از کاربرد و آنچه از یک پماد سوختگی می خواهیم داشته باشیم. معیارها برای بهترین بودن شامل کاهش درد، کاهش سوزش، کاهش تیرگی و از بین بردن جای اثر سوختگی، کاهش عفونت و …

پماد وازلین :

وازلین یکی از پماد هایی است که در تمامی مراحل درمان سوختگی به کمک دیگر پماد ها می آید.اما این به این معنی نیست که پماد وازلین، پماد سوختگی محسوب می شود.وازلین به هیچ عنوان برای درمان سوختگی استفاده نمی شود.پماد وازلین هرگز نباید روی سوختگی تازه، استفاده شود. پماد وازلین علاوه بر اینکه امکان دارد باعث ایجاد زمینه ای برای رشد باکتری ها و میکروب ها می شود و ممکن است که باعث عفونت شود، غیر استریل است و موجب انسداد پوست و کند شدن مراحل بهبود می شود.وازلین نباید به عنوان یک اقدام فوری اولیه برای سوختگی استفاده شود. همیشه اولین اقدام برای کاهش دمای پوست در هنگام سوختگی گرفتن آب سرد بر روی ناحیه ی سوختگی می باشد و در نتیجه با این کار آسیب های پوستی کاهش می یابد.طبقه بندی در بارداری: گروه B

پماد سیلور سولفادیازین (SSD)

سیلورسولفادیازین برای جلوگیری و درمان عفونت زخم در سوختگی های درجه ۲ و۳ به کار می رود.در زخم های با عفونت خفیف باکتریایی مانند بریدگی های محدود، خراش ها و گرافت های پوستی نیز به کار می رود.طریقه مصرف در بزرگسالان و کودکان: پس از برداشتن بخش های مرده و اضافه، لایه ای از کرم لایه ای از کرم به ضخامت حدود ۱٫۶ میلی متر روی زخم مالیده می شود. ناحیه سوخته همواره باید با لایه ای از کرم پوشیده شده باشد. روزانه ۱ تا چند بار استفاده شود.داروی سیلور سولفادیازین بر روی دیواره و غشای سلولی باکتری اثر می گذارد. یک آنتی بیوتیک وسیع الطیف است و بر روی ارگانیسم های گرم مثبت و منفی اثر دارد.نکات با اهمیت در پماد سیلور سولفادیازین این است که باید از این کرم در شرایط استریل استفاده شود.پماد سیلورسولفادیازین برای سلول های ترمیم کننده پوست، بسیار سمی می باشد و ترمیم زخم را به تعویق می اندازد. توجه این موضوع بیشتر در سوختگی های درجه ۲ می باشد که خودشان، خود به خود ترمیم می شوند و در صورت استفاده از سیلور، مانع ترمیم طبیعی زخم خواهیم شد. در این صورت، اگر زخم تا نهایت ۲۱ روز ترمیم نشود مجبور به گرافت خواهیم شد و ریسک عفونت نیز بالا می رود.از دیگر مواردی که در مصرف سیلور سولفادیازین باید به آن توجه داشت، عدم نفوذ دارو به زخم هایی با عمق درجه ۳ و بالاتر می باشد.موارد منع مصرف پماد سیلورسولفادیازین:افرادی که حساسیت مفرط به این دارو وترکیبات آن دارند.
نوزادان زیر ۲ ماه و نوزادان نارس ، افرادی که اختلال عملکرد کبد یا کلیه دارند.افرادی که به فاویسم مبتلا هستند.(فاویسم : یک بیماری فصلی می باشد که زمینه ی آن ارثی و تغذیه ای است و به شکل کم خونی و در اکثر مواقع در اثر خوردن باقلا سبز خام یا گاهی فریز شده، یا در اثر مصرف بعضی از داروها و مواد شیمیایی اکسید کننده در افراد حساس اتفاق می افتد).

پماد نیتروفروزان

گروه داروئی: درمانی
مشتق صناعی نیتروفوران : آنتی بیوتیک موضعی
طبقه بندی در بارداری
گروه موضعی C
از پماد نیتروفورازون در درمان کمکی سوختگی ها استفاده می شود. علاوه بر این، برای جلوگیری ازعفونت در پیوند پوستی قبل و بعد از جراحی نیز، کاربرد دارد.روش و مقدار مصرف پماد نیتروفورازون برای افراد بالغ و کودکان:پماد نیتروفورازون به طور مستقیم روی ضایعات مالیده می شود. مصرف دارو با توجه به روش پانسمان، هر روز یا چند روز یک بار تکرار می شود.نیتروفورازون از طریق مهار آنزیم های لازم برای متابولیسم کربوهیدرات، اثر خود را اعمال می کند.نیترو فورازون طیف گسترده فعالیت ضد باکتریایی و ضد تریپانوزو می دارد.پماد نیتروفورازون موضعی در سوختگی های درجه ۲ و ۳، به خصوص مواردی که در بدن قرد، مقاومت به سایر دارو ها پیش می آید، به کار می رود. علاوه بر این، در آلودگی باکتریایی که احتمال دفع پیوند پوست و یا در صورت عفونت محل پیوند، به ویژه در بیمارستان هایی که سابقه وجود باکتری های مقاوم دارند، از این دارو استفاده می شود.
موارد منع مصرف پماد نیتروفورازون
افرادی که حساسیت مفرط به این دارو ترکیبات آن دارند.
افرادی که اختلال عملکرد کلیه دارند.
افرادی که به فاویسم مبتلا هستند
برای کودکان
در بارداری و شیردهی
پماد موپروسین
نام ژنریک: موپیروسین
گروه دارویی-درمانی: اسید پسودومونیک – آنتی بیوتیک موضعی
طبقه بندی در بارداری: گروه B

موارد مصرف پماد موپیروسین

پماد موضعی موپیروسین در درمان زرد زخم ناشی از استافیلوکوک اورئوس ، استرپتوکوک بتا همولیتیک و استرپتوکوک پیوژن به کار می رود.پماد بینی موپیروسین در ریشه کن کردن کلونیزاسیون بینی با استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در بیماران یا کارکنان خدمات بهداشتی، کاربرد دارد.این پماد بیشتر در بخش اطفال استفاده می شود.روش مصرف برای بزرگسالان و کودکان : مقدار کمی از پماد موضعی روزی سه بار روی ضایعات پوستی مالیده می شود.در صورت تمایل می توان محل ضایعه را بعد از استعمال پماد، با گاز استریل پانسمان نمود.این دارو به آنزیم ایزولوسیل ترانسفر RNA سنتتاز متصل شده ومانع سنتز پروتئین توسط باکتری می گردد. این دارو جذب سیستمیک ندارد.مصرف موضعی پماد موپیروسین روی مناطق آلوده بزرگ (مانند زخم های بستر یا زخم های باز جراحی) توصیه نمی شود زیرا باکتری ها سریعا می توانند نسبت یه این دارو مقاوم شوند.افرادی که حساسیت مفرط به دارو دارند.بیماران دچار سوختگی و افرادی که اختلال عملکرد کلیه دارند.

پماد مفناید استات

عملکرد: ضد سوختگی – ضد باکتری و ضد قارچ
طبقه بندی فارماکولوﮊیک: سولفونامید
طبقه بندی در بارداری: گروه C
پماد مفناید
درمان و پیشگیری از عفونت زخم های ناشی از سوختگی
بزرگسالان: روزانه ۲- ۱ بار پماد مفناید در محل به ضخامت ۱٫۵ میلی متر مالیده شود.
کودکان: در نوزادان نارس و شیر خوار تا سن ۲ ماهگی مصرف این دارو توصیه نمی شود.
در کودکان بزرگتر از ۲ ماه دوز دارو مشابه بزرگسالان می باشد.
مافناید دارای اثرات باکتریواستاتیک در برابر باکتری های گرم منفی و گرم مثبت مانند سودومونا آئروﮊینوزا و بعضی بی هوازی ها می باشد.مافناید دارای فعالیت های مهار کنندگی کربنیک انهیدراز نیزمی باشد که ممکن است باعث اسیدوزمتابولیک گردد.دارو از طریق پوست جذب می شود و به سرعت از کلیه ها دفع می گردد.
عوارض جانبی پوست: درد یا سوزش در ناحیه استعمال دارو،
واکنش های آلرژیک مانند خارش و قرمزی
خونریزی از پوست
عدم تاثیر آن بر قارچ
عوارض مفناید
اسیدوز متابولیک
خواب آلودگی
تهوع

مطالب مشابه

فروش ویژه

محصولات معتبر محصولات معتبر