روش درست کردن چرتمه پلو سنتی و اصیل
۵ حبه…………….. سیر پوستکنده و ریز خردشده
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه……………… به مقدار لازم
۱ قاشق غذاخوری…………. روغن سرخکردنی
برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو
۵۰۰ گرم …………….جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
۱۰۰ گرم…………….. دنبه ریز خردشده
۳۰۰ گرم………………. ماست
۱ عدد……………….. پیاز پوستکنده و خلالی خردشده
۴ عدد…………… فلفل کبابی ریز خردشده
یک قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آنقدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید. جگر و دنبههای ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آنها را بهمدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس فلفلهای خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزهدار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز بهمدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشتکوب، آنها را له کنید.در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آنها را به جگر، دنبه و پیاز لهشده بیفزایید. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.