مربای توت فرنگی و فوت و فن های حرفه ای شدن آن

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه

محصولات معتبر محصولات معتبر

مربای توت فرنگی و فوت و فن های حرفه ای شدن آن

عکس, مربای توت فرنگی و فوت و فن های حرفه ای شدن آن
کمتر کسی است که مربای توت فرنگی را دوست نداشته باشد چگونه این مربای خوشمزه را درست کنیم که توت ها له نشده و مربا شکرک نزند؟ با این آموزش در یاس فان همراه شوید. در آغاز باید گفت حتما از قابلمه ای برای تهیه مربا استفاده کنید که گنجایش دو یا سه برابر شدن مواد رو داشته باشه چون مربا کف میکنه و بالا میاد و اگه قابلمه شما کوچیک باشه باید بخاطر اینکه مواد سرریز نشه مدام حرارت رو کم و زیاد کنید و این کار باعث میشه زمان پخت و به قوام رسیدن مربا زیاد بشه و توت فرنگی ها له بشن. قابلمه ی لعابی باعث خوش رنگ شدن بیشتر مربا میشه.  نکته ی دیگه اینکه اگه بعد از خنک شدن کامل مربا احساس کردین که شیره مربا قوام نداره و شل هست میوه ها رو با دقت از داخل مربا خارج کنید و شیره رو به تنهایی روی حرارت کم قرار بدین تا بجوشه و به قوام برسه و بعد از خنک شدن شیره، میوه ها رو داخلش برگردونید.
مواد لازم برای یک کیلو مربا 
توت فرنگی ۱ کیلو(توت فرنگی محلی باشد نه گلخانه ای ) …شکر ۹۰۰ گرم
برای آماده کردن مربای توت فرنگی کلاهک توت فرنگی ها رو جدا کنید و اونها رو به خوبی با آب بشویید و داخل صافی قرار بدین تا آب توت فرنگی ها کاملا کشیده بشه. داخل قابلمه مناسبی( قابلمه لعابی) یک لایه توت فرنگی بریزید و روی اون شکر بریزید و مجددا یک لایه توت فرنگی و شکر و این کار رو ادامه بدین تا موادتون تموم بشه و توت فرنگی ها و شکر لا به لای هم قرار بگیرن حالا در ظرف رو بذارین و به مدت بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار بدین تا توت فرنگی ها آب بندازن.بینید توت فرنگی ها آب انداختن و شکر ها کاملا خیس شدن اما اگه دیدین توت فرنگی های شما کم آب هستن یا اصلا آبی ننداختن نصف لیوان آب ولرم به مواد اضافه کنید.۴- حالا ظرف رو روی حرارت بالا (حرارت زیاد باشه و اندازه شعله متناسب با سایز قابلمه باشه یعنی قابلمه بزرگ روی شعله کوچیک با بلعکس نباشه) قرار بدین.توجه کنید که شعله نباید کم باشه چون در این صورت تا قوام اومدن شیره مربا، توت فرنگی ها له میشن (چون زمان زیادی میبره)با قرار دادن ظرف روی حرارت بالا آب توت فرنگی ها و دانه های شکر حل میشن و توت فرنگی ها آب بیشتری هم میندازن و شکر شروع به حل شدن میکنه. کم کم هیچ شکری داخل شیره مربا دیده نمیشه و شیره شروع به جوشیدن و کف کردن میکنه و بعد از کف کردن کاملا بالا میاد. به همین دلیل این مربا رو باید داخل قابلمه ای درست کنید که گنجایش کافی برای کف کردن و بالا آمدن مربا رو داشته باشه و مربا سرریز نشه. کف روی مربا رو با ملاقه مخلوط کنید تا از سر رفتنش جلو گیری بشه (شما فقط به کف روی مربا دسترسی دارین و توت فرنگی ها پایین هستن و موقع مخلوط کردن آسیب نمیبینن) و اجازه بدین بجوشه موقع هم زدن کف روی مربا وقتی دیگه مربا سر نرفت، شیره مربا رو با ملاقه ای که دستتونه چک کنید وقتی دیدین شیره به حالت فنری برمیگرده و غلظتش مثل آب نیست یعنی به قوام رسیده میتونید مثل همیشه چند قطره از شیره مربا رو مابین دو انگشت امتحان کنید اگه حالت چسبندگی و کشسانی داشت یعنی به قوام رسیده و حرارت رو خاموش کنید و در حالت کلی به قوام رسیدن مربا نباید بیشتر از سی دقیقه طول بکشه. بعد از اینکه مربا به حجم طبیعی خودش برگشت، باید کف روی مربا رو با دقت و به خوبی جمع کنید چون این کار باعث شفاف و براق شدن و خوشرنگ شدن مربای شما میشه اگه این کف با مربای شما مخلوط بشه مرباتون حالت کدر پیدا میکنه بنابراین این کار رو با دقت انجام بدین. اجازه بدین مربا داخل ظرف کاملا خنک بشه و بعد به ظرف مناسب انتقال بدین و داخل یخچال یا فریزر نگه داری کنید .( در صورت دلخواه در اواخر پخت مربا میتونید کمی وانیل (یک چهارم قاشق چایخوری) و آبلیمو (دو قاشق غذا خوری) هم اضافه کنید ولی مربای توت فرنگی معمولا شکرک نمیزنه و نیازی به آبلیمو و جوهر لیمو نداره، اضافه کردن وانیل هم دلخواهه و با اینکه عطر خوبی به مربا میده ولی خیلی ها طعم و عطر خود توت فرنگی رو بیشتر دوست دارن و ترجیح میدن این طعم غالب باشه …مربای توت فرنگی رو بهتره در حجم زیاد درست نکنید مثلا اگه میخواین پنج کیلو مربا درست کنید بهتره اونها رو به صورت جدا و یک کیلو یک کیلو تهیه کنید چون وقتی حجم مواد زیاد میشه مدت زمان به قوام رسیدن مربا هم افزایش پیدا میکنه و مربا باید زمان بیشتری روی حرارت بمونه و این امر باعث له شدن توت فرنگی ها میشه.مربای توت فرنگی رو بهتره داخل فریزر نگهداری کنید چون این مربا حتی اگه به خوبی به قوام رسیده باشه خیلی زود ترش میشه اما داخل فریزر به مدت دو تا سه سال میتونید نگهداری کنید.اگه مربای توت فرنگی به خوبی به قوام رسیده باشه داخل فریزر یخ نمیزنه و فقط کمی غلیظ تر میشه میتونید هر بار مقدار مورد نیازتون رو (یک شیشه کوچیک) خارج کنید و بقیه رو داخل فریزر برگردونید ( یخ زدن مربا داخل فریزر به این علت هست که مربا کامل به قوام نرسیده و هنوز حاوی آب هست و این آب داخل فریزر یخ میزنه).
برای داشتن مربای خوش رنگ و براق حتما باید کف روی مربا رو به خوبی بگیرین.اگه شهد مربای شما اضافه اومد میتونید از صافی رد کنید و به عنوان شربت استفاده کنید.علت کپک زدن مربا اینه که به خوبی به قوام نرسیده و همچنین ریختن مربا داخل ظرفی که نم داره و کاملا خشک نیست و استفاده از قاشق خیس برای برداشتن مربا باعث کپک زدن اون میشه.

مطالب مشابه

فروش ویژه

محصولات معتبر محصولات معتبر