آموزش آبگوشت آجیلی با گوشت
برای درست کردن این غذای سنتی و خوشمزه برای ۷ نفر به مواد زیر نیاز دارید :
گردو………. یکچهارم پیمانه
سیبزمینی متوسط……………… ۲عدد
نخود……….. ۷۰ گرم
لوبیا چیتی………… ۱۰۰ گرم
گندم …………۴۰ گرم
رب گوجهفرنگی ………..۲ قاشق سوپخوری
فندق پوست گرفته…………… یکچهارم پیمانه
جوی پوست کنده …………۴۰ گرم
گوشت گوسفندی……….. ۵۰۰ گرم
خلال بادام ………..یکچهارم پیمانه
خلال پسته………….. یکچهارم پیمانه
روغن ………….. به میزان لازم
پیاز خردکرده …………..۱ عدد
ادویه ………….۱ قاشق چایخوری
دارچین………… ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه…….. یکدوم قاشق چایخوری
نمک و زعفران دمکرده ……………۱ قاشق چایخوری
قدری روغن در قابلمهی مناسبی بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. ادویهها را نیز بیفزائید و کمی تفت دهید. آنگاه رب گوجهفرنگی را اضافه کنید.سپس نخود، لوبیا، گندم و جو را – که ۱۲ ساعت از قبل خیساندهاید- در قابلمه بریزید و گوشت را نیز بیفزائید. حالا به مقدار کافی آب سرد بریزید تا روی مواد را بپوشاند. همینکه آب جوشید، شعلهی اجاق را کم کنید تا گوشت و حبوبات بپزند.
پس از گذشت حدود یک ساعت، همهی مغزها (بادام، پسته، فندق و گردو) را بیفزائید. در اواخر پخت، سیبزمینیها را پوست بگیرید و در آبگوشت بریزید. در پایان، نمک و زعفران دمکرده را به آبگوشت اضافه نمائید. اکنون صبر کنید تا آبگوشت جا بیفتد. بعد آبگوشت را در کاسه بریزید، مواد دیگر را با گوشتکوب بکوبید، آن را در ظرف مناسبی بکشید و رویش را با آجیل تزئین کنید.