آموزش آب دوغ خیار مجلسی و بسیار خوشمزه
این مواد برای ۴ نفر است . این آموزش برای آب دوغ خیار مجلسی است و با آب دوغ خیارهای خانگی فرق می کند.
گردو: ۱۰ تا ۱۲ عدد…………………..شیر: یک پیمانه
تربچه: ۴ تا ۵ عدد……………………..خامه: نصف پیمانه
پیازچه: ۲ عدد…………………خیار: ۴ تا ۵ عدد
سبزی خشک معطر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (نعنا، جعفری، ترخون، مرزه و ریحان)
نمک و فلفل سیاه: به مقدارلازم…………………………..کشمش پلویی: یک پیمانه
ماست: ۴ پیمانه…………………………………دوغ ترش: یک لیتر
نان خشک: برای سرو………………………….یخ: برای سرو
ماست را در یک کاسه بریزید و آن را خوب هم بزنید تا بافت یکدستی به خود بگیرد. سپس خیار خرد شده را به آن بیفزایید و هم بزنید.شیر، خامه، دوغ، کشمش، گردوی خرد شده، تربچه خرد شده، سیزی خشک معطر، نمک و فلفل سیاه را در کاسه بریزید و با ماست و خیار، خوب هم بزنید.
آب دوغ خیار را یک ساعت در دمای اتاق کنار بگذارید تا جا بیفتد و ترشتر شود.پیازچه خرد شده، نان خشک و چند تکه یخ در کاسه بریزید. آب دوغ خیار را پس از ۱۰ دقیقه سرو کنید.