آموزش آش سنتی سیزده به در
مواد لازم آش ترش
رب انار ترش ۴ قاشق غذاخوری ……………..نخود و لوبیا و عدس از هر کدام یک لیوان
برنج نیمدانه ۲ لیوان ………………… روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
سبزی آش (جعفری، گشنیز، تره و اسفناج یا برگ چغندر) یک کیلو
پیاز داغ و سیرداغ و آب به مقدار لازم
ابتدا نخود، لوبیا و عدس را که از قبل خیس کردهایم با آب نیمپز میکنیم.سپس آب را بر روی حرارت قرار میدهیم تا بجوشد.سبزی را پس از شستن و خرد کردن به آب جوشیده اضافه میکنیم.هنگامی که سبزی و آب جوش آمد، برنج نیمدانه را به آن اضافه میکنیم.در این مرحله حبوبات پخته شده را به مواد اضافه میکنیم.پیاز را درون روغن تفت میدهیم و به آش اضافه میکنیم.مقداری پیاز داغ و سیرداغ برای تزئین آش آماده میکنیم.در انتهای پخت به دلخواه رب انار ترش و نمک را به غذا اضافه میکنیم.هنگامی که غذا آماده شد با سیرداغ و پیاز داغ تزئین کرده و با نان تازه و سبزی میل میکنیم.
البته شما میتوانید به جای این آش ، آش مخصوص زنجانی را نیز برای سیزده به در درست کنید.