آموزش آش سنتی نیشابور آش حلبه
امروز در یاس فان قصد داریم غذای سنتی و بسیار خوشمزه ی مردم نیشابور را به شما آموزش دهیم. این آش ، آش حلبه یا شنبلیله نام دارد.
مواد لازم
دو قاشق غذا خوری از مواد زیر :
شنبلیله یا همان حلبه ، زیره سیاه
۱ پیمانه برنج ………….. روغن و نمک و زرد چوبه به مقدار لازم
(شما می توانید طبق سلیقه خود در این آش از آلوبخارا نیز استفاده کنید که طعم ترش و ملسی به آش شما می بخشد.)
ابتدا برنج را خوب شسته و سپس همراه ۲ الی ۳ پیمانه آب آن را داخل یک قابلمه ریخته و آن را روی شعله مناسب قرار دهید تا برنج خوب بپزد.در یک تابه روغن را روی حرارت گرم کنید و زردچوبه را داخل روغن تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. سپس به آن زیره و حلبه را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کمی تفت داده شوند.
مخلوط حلبه را به قابلمه برنج اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید برنج به آرامی پخته شود. به آش نمک بزنید و بعد از اینکه خوب پخته شد آن را سرو کنید.توجه داشته باشید برنج باید کاملا نرم و پخته شود، مانند برنج شله زرد.اگر علاقه به غذاهای شیرین دارید، می توانید به جای نمک از شکر استفاده کنید.