آموزش آش سنتی یاسوج آش دنگو
یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ی یاسوجی ها آش دنگو است که فرق آن با سایر آش ها در گیاه دنگو است.
مواد لازم :
عدس ، نخود ، ماش ، لوبیا چشم بلبلی ، گندم : از هر کدام نصفه لیوان فرانسوی
لیزک ( گیاهی دارویی در فصل بهار در استان کهگیلویه و بویر احمد رشد می کند) : به میزان دلخواه
زردچوبه ، آب و نمک و ادویه : به میزان لازم
ابتدا هر کدام از حبوبات گفته شده را تمیز کرده سپس به صورت جداگانه از یک شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن ها را تعویض کنید و گندم پوست کنده را نیز به صورت جداگانه خیس نمایید.
داخل قابلمه ای مناسب به میزان کافی آب ریخته و اجازه دهید بر روی حرارت زیاد بجوشد سپس به آب در حال جوش گندم بیفزایید و بگذارید تا با حرارت کم گندم ها پخته شوند. بعد از نیم ساعت گندم ها نخود ها را نیز بیفزایید و اجازه دهید تا به همراه گندم پخته شوند و بعد از نیم پز شدن نخود و گندم ها مابقی حبوبات را همراه با گیاه لیزک و همچنین ادویه ها به آن افزوده و درب قابلمه را بسته و اجازه دهید آش کاملاً پخته و جا افتاده شود، نوش جان.