آموزش آش شیله عدس مردم تبریز
در این آش خوشمزه ی تبریزی علاوه بر عدس از بلغور گندم ، تره ریز شده ، گوجه فرنگی درشت رنده شده، برنج ، آب مرغ و پیاز به مقادیر زیر استفاده می شود :
بلغور گندم (یارما):نصف پیمانه………………………آب مرغ:۲ لیوان
برنج:نصف پیمانه………………..عدس:۲ پیمانه
گوجه فرنگی درشت رنده شده:۴ عدد……………………تره ریز شده:۱ پیمانه
پیازچه ریزشده:۲ پیمانه……………پیاز متوسط نگینی شده:۲ عدد
آموزش :
برنج ، عدس و بلغور گندم را از ۲-۳ ساعت قبل به صورت جداگانه خیس دهید . قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.بعد پیازنگینی شده را داخل روغن تفت دهید .
در حین تفت پیاز ، زردچوبه را هم به آن اضافه کنید تا بوی خامی آن گرفته شود.بعد از کمی سرخ شدن زرد چوبه ، عدس را به همراه ۲ لیوان آب و آب مرغ داخل قابلمه بریزید و حرارت را ملایم کنید تا عدس نیم پز شود.ب
عد از نیم پز شدن عدس ، برنج و بلغور را هم به آن اضافه کنید.در حین پخت مدام آش را هم بزنید تا ته نگیرد.وقتی برنج شکفته شد ،پیازچه و گوجه رنده شده را هم به آن اضافه کنید تا آش کاملا بپزد و جا بیفتد.