آموزش آش همدانی با هویج
یکی از غذاهای سنتی مردم قدیم همدان آش هویج وجو است که در این آش از گوشت چرخ شده و بلغور و نخود و کشک نیز استفاده می شود. این آش به دلیل داشتن بلغور، هویج و جو دارای مقادیر فراوانی فیبر است.
مواد لازم :
نخود : نصف پیمانه …………….. هویج خرد شده : دو عدد
گوشت چرخ کرده : دویست گرم …………….. کشک ،فلفل، نمک و زردچوبه : به میزان لازم
پیاز داغ : سه قاشق غذا خوری ………………… بلغور : دو پیمانه
نخست نخود را نفخ گیری کرده و می پزیم تا کاملا نرم شود. سپس هویج را بعد از شستن به شکل ریز خرد کرده سپس داخل یک قابلمه آب ریخته و هویج های خرد شده را همراه با بلغور به قابلمه بیفزایید و بر روی حرارت قرار دهید اجازه دهید تا پخته شوند.
پس از اینکه نخود ها پخته شدند بلغور و هویج پخته شده را به آن بیفزایید و بگذارید موارد بر روی حرارت ملایم لعاب بیندازد.حالا در این فاصله زمانی به پیاز داغ، گوشت چرخ کرده بیفزایید و شروع به تفت دادن کنید سپس مقداری فلفل، زردچوبه، فلفل و نمک به آن افزوده و مایه پیاز و گوشت را به قابلمه بیفزایید.
در مرحله پایانی اجازه دهید مواد لعاب بیندازد و در آخر به آش کمی کشک افزوده و داخل ظرف مناسب ریخته و با هویج و چند برگ ریحان تزیین نمایید، نوش جان.