آموزش برداشت گیاه خار مریم و روش مصرف آن
زمان برداشت خار مریم پاییز است . امروزه از بذر و برگ های خار مریم برای تهیه قرص و کپسول های مکمل، پودر، تنتور، عرق و دمنوش استفاده می شود.برگ های خار مریم را به عنوان جایگزین اسفناج و به صورت خام و پخته شده برای تهیه خورش و انواع سالاد سبزیجات به کار می برند.ریشه گیاه خار مریم را به صورت خام و پخته شده استفاده می کنند.دانه های خار مریم را به صورت خام برای تهیه انواع سالاد و ترشی به کار می برند .بهترین میزان مصرف گیاه خار مریم به فرم های مختلف بین ۲۰ تا ۳۰۰ میلی گرم در روز می باشد.
موارد منع مصرف خار مریم:بهتر است افرادی که به گیاهان خانواده کاسنی حساسیت نشان میدهند از مصرف این گیاه پرهیز کنند.در صورت مصرف بیش از حد این گیاه، عوارض جانبی همچون حساسیت پوستی، اگزما،سردرد و تهوع، ضعیف شدن قوه چشایی، عرق کردن و ضعف را به همراه دارد.همچنین خارمریم باعث پایین آمدن سطح قند خون میشود.به همین دلیل به افراد داری سطح قندخون پایین یا دارای دیابت و کسانی که به هردلیل برای آنها داروهای مرتبط با قند خون تجویز شده، هشدار برای مصرف کردن داده میشود.
دمنوش خار مریم:
برگ و دانه خار مریم – ۱ قاشق چای خوری
آب جوش – ۱ فنجان
عسل طبیعی – ۱ قاشق چای خوری
برگ و دانه های خشک شده گیاه خار مریم را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۳ تا ۵ دقیقه بماند تا دم بکشد.
دمنوش شما آماده است، یک قاشق چای خوری عسل را به آن اضافه کرده و بنوشید.
استفاده مداوم از دمنوش گیاهی خار مریم مشکلات بافت کبد از جمله سیروز کبدی را از بین میبرد.
همچنین از بیماریهایی مثل سندرم کبد چرب، یرقان و هپاتیت جلوگیری میکند.
عصاره خارمریم حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب مفید و امگا ۳ است که برای حفظ سلامت قلب ضروری است.
دمنوش خارمریم علاوه بر اینکه سلامت استخوانها را بهبود میبخشد، از پوکی استخوان هم جلوگیری میکند.
مصرف این گیاه در مقابله با سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان رحم موثر بوده و رشد و توسعه سلولهای سرطانی را کاهش میدهد.
خوردن خار مریم اثرات مربوط به شیمی درمانی را کاهش داده و تاثیر مثبت آن را زیاد میکند.
خوردن گلچههای گیاه خار مریم در کاهش میزان کلسترول خون تاثیر دارد.