آموزش ترشی بادمجان دودی با فوت کوزه گری اش
ترشی های بادمجان به هر شکلی که باشند با ضائقه ی ما ایرانی ها سازگار است اما امروز قصد داریم به شما ترشی بادمجانی یاد بدهیم که مشتری همیشگی آن خواهید شد. قبل از آموزش و نوشتن مواد لازم نکاتی هست که باید حتما رعایت کنید به اصطلاح فوت کوزه گری ترشی :
ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود. در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند. ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
مواد لازم برای تهیه ۲ کیلو ترشی بادمجان دودی
بادمجان: ۲ کیلو ، سرکه انگور قرمز رنگ : ۲ لیوان ، گوجه: ۳ عدد
سیر: ۶ حبه ، فلفل ترشی: ۳ عدد ، نمک: یک و نیم قاشق غذاخوری
پودر گلپر: ۱ قاشق چایخوری ، ترکیب نعنا، ریحون، جعفری و ترخون خرد شده: ا لیوان
روش درست کردن ترشی :
برای شروع کار بادمجانها را خیلی خوب بشویید و خشک کنید. سپس اجاق گاز یا کبابپز را روشن کنید و بادمجانها را با پوست روی شعله متوسط آتش بگذارید. در حین کبابی شدن هرچند دقیقه یکبار بادمجانها را پشت و رو کنید تا همه قسمتهای آن به صورت یکنواخت کبابی و پخته شود. گوجهها را هم به همین ترتیب کبابی کنید. سپس بادمجان و گوجه کبابی را توی یک ظرف آب خنک بگذارید. بعد از چند دقیقه خیلی آرام پوستهای بادمجان و گوجه را با دست جدا کنید. حالا بادمجانها و گوجههای پوست گرفته را توی مخلوط کن بریزید و یک دقیقه بزنید تا یکدست شود. میتوانید به جای مخلوط کن از گوشتکوب استفاده کنید.مخلوط گوجه و بادمجان له شده را توی یک کاسه بریزید. حالا سیر و فلفل ترشی را خرد و به آن اضافه کنید. سبزیهای خرد شده را همراه با نمک و گلپر به مخلوط ترشی اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله آخر سرکه را کم کم توی ظرف بریزید و همزمان هم بزنید تا خوب با همه مواد مخلوط شود. توجه داشته باشید که این ترشی باید حالت سفت و غلیظ داشته باشد؛ بنابراین در اضافه کردن سرکه دقت کنید. این ترشی نیاز به ماندن و جا افتادن ندارد و بلافاصله بعد از آماده شدن قابل استفاده است. نوش جان