آموزش ترشی لیته جنوبی با ادویه و سبزی های مخصوص آن
سیاه دانه……………. به میزان لازم
ادویه ترشی……………. به میزان لازم
زردچوبه……………. به میزان لازم
نمک…………… به میزان لازم
بادمجان…………….. ۱ کیلوگرم
سیر…………. ۴ حبه
هویج………….. ۱ کیلوگرم
سبزیهای معطر………….. ۳۰۰ گرم
کلم سفید……………… ۶۰۰ گرم
فلفل سبز …………….۱ عدد
سرکه……………….. به میزان لازم
بادمجانها را در مخلوطی از آب و سرکه بپزید. آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند. برای استفاده، آب آنها را خوب بگیرید. همچنین میتوانید آنها را در فر و یا روی گاز کبابی کنید.
بادمجانها را به همراه سیر و هویج در مخلوط کن و یا غذاساز بریزید و خرد کنید.سبزی ها، کلم پیچ (گل کلم) و فلفل سبز را هم به سایر مواد اضافه کنید و بزنید تا خرد و خوب با هم مخلوط شوند. با توجه به ذائقه تان میتوانید میزان فلفل سبز را کم و یا زیاد کنید سیاه دانه، ادویه ترشی، زردچوبه، نمک و سرکه را هم به ترشی اضافه کنید و آنها را خوب با هم ترکیب کنید.میزان سرکه باید در حدی باشد که ترشی نه خیلی شل و نه بیش از حد سفت باشد. میزان نمک به نسبت باید زیاد باشد.
ترشی را در ظرفی که هوا نکشد، بریزید؛ درب آن را خوب ببندید و برای ۱ هفته در دمای محیط نگه دارید تا آماده شود. بعد از استفاده ترشی را در یخچال نگه داری کنید.بادمجانها را بشویید و سر آنها را جدا کنید. پوست سیر و هویج را جدا کنید. میتوانید از ترکیبی مساوی از سبزیجاتی مانند مرزه، نعناع، ترخون، گشنیز، جعفری و حتی شوید استفاده کنید.
سبزیها را تمیز بشویید و ریز خرد کنید. میتوانید از سبزیجات خشک هم استفاده کنید میتوانید به جای کلم پیچ از گل کلم در ترشی استفاده کنید. آن را ریز خرد کنید.