آموزش ترشی گیلاس مجلسی خانگی
برای درست کردن ترشی گیلاس خوش رنگ و خوشمزه شما به سرکه سفید ف شکر و میخک و مواد زیر نیاز دارید :
انیس ستارهای: ۱ عدد (بادیان ختایی)
گیلاس تازه: ۴ پیمانه
شکر: ۳ پیمانه
سرکه سفید: ۱ و ۲/۳ پیمانه
چوب دارچین: ۱ عدد
میخک: ۲ عدد
در صورت نیاز، ساقه و برگ آنها را جدا کنید و بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آنها برود. شکر، سرکه و ادویهها را داخل قابلمه و روی حرارت پایین گاز ترکیب کنید تا زمانی که شکر حل شود؛ حدود ۵ تا ۷ دقیقه. حرارت را افزایش دهید و به سرعت بجوشانید تا زمانی که مایع به یک سوم کاهش یابد.
حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان میبرد. قابلمه را از روی حرارت بردارید، گیلاسها را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید تا خنک شود و به دمای اتاق برسد یعنی حدود نیم تا یک ساعت. محتویات قابلمه را داخل شیشهای دردار ریخته و درب آن را سفت ببندید. شیشه را به طور کامل برگردانید تا همه حبابهای هوا خالی شود. شیشه را در جایی تاریک و خنک به مدت ۲ هفته نگهداری کنید سپس آن را مصرف کنید. محتوایت داخل شیشه بسته به نوع گیلاس تیره یا روشن میماند، گیلاسها به مرور چروک میشوند و تا حدودی شبیه کشمش میشوند. وقتی درب آن را باز کردید، شیشه را در یخچال بگذارید و نهایتا به مدت یک ماه مصرف کنید. این ترشی بهتر است کلا در یخچال نگهداری شود.