آموزش تهیه پنیر ریکوتا خانگی
این پنیر را به مدت ۵ روز میتوان در یخچال به مدت ۵ روز نگهداری کرد که در مقایسه با پنیرهای بسته بندی پس از باز شدن، تفاوتی ندارد. میتوانید آن را در ظرفی در بسته نگهداری کنید.پنیر ریکوتا خانگی را نمیتوان در فریزر نگهداری کرد، چون موقع ذوب کردن بافتش تغییر میکند؛ بنابراین هر بار به اندازه نیازتان درست کنید.شیر ۲% خیلی خوب است، اما از استفاده از شیر ۱% خودداری کنید، چون ممکن است چربی شیر به اندازه کافی نباشد تا لخته ایجاد کند. همچنین در صورتی که بخواهید خیلی غلیظ و خامهایتر باشد میتوانید یک پیمانه خامه دیگر را جایگزین یک پیمانه شیر کنید.
اگر طعم آب لیموی تازه را دوست ندارید میتوانید به جای آن از سرکه استفاده کنید. اولین بار که من پنیر ریکوتا استفاده کردم، مزه آبلیمو در آن مشخص بود.
مواد لازم
شیر کامل: ۷ پیمانه (فرادما نباشد)
خامه سنگین: ۱ پیمانه
نمک: ۳/۴ قاشق چایخوری
آب لیموی تازه: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
روی یک الک بزرگ چند لایه پارچه تنظیف بگذارید. این الک را روی کاسهای بزرگ بگذارید. شیر و خامه را داخل قابلمهای بریزید. نمک را به آن اضافه کنید. آن را روی حرارت متوسط گرم کنید و بگذارید تا کاملا به جوش آید، مرتبا بهم بزنید. وقتی به جوش رسید، آن را از روی گاز بردارید و فورا آب لیمو را داخل آن بریزید. بگذارید ۲ دقیقه بماند.
مخلوط را با دقت روی الک آماده شده و تنظیف بریزید، جوری که مایع از آبکش خارج شده و داخل کاسه بریزد. بگذارید این لختههای داخل پارچه تنظیف به مدت ۱ تا ۶۰ دقیقه بسته به میزان رطوبت و یا خشکی که میخواهید، بماند. آن را داخل یخچال بگذارید و تا زمانی که خنک شود، بماند. آن را به مدت ۴ تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید.