آموزش ته دیگ سیب زمینی رنده شده مجلسی برای برنج
ای ته دیگ بسیار شیک و مجلسی و شیشه ای و خوشمزه است. برای درست کردن آن شما به زعفران نیز نیاز دارید.
ابتدا سیب زمینیها را پوست بگیرید و تمیز بشورید و سپس با رنده ریز رنده کنید و بعد آب آن را کامل بگیرید و سیب زمینیهای رنده شده را در ظرفی بریزید، سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید، تا کامل با هم مخلوط شوند.مقداری زعفران را در ظرف کوچکی بریزید و کمی آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد و غلیظ شود سپس به اندازه ۲ قاشق غذاخوری از زعفران دمکرده غلیظ را روی سیب زمینیها بریزید و هم بزنید تا رنگ زعفران باز شود.
وقتی عطر و طعم زعفران کاملا به خورد سیب زمینیهای رنده شده رفت سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان میتوانید مقدار کمی فلفل سیاه یا آویشن را هم به سیب زمینیها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و عطر ادویهها آزاد شود.
وقتی که برنج را آبکش کردید و آماده دم انداختن بود، در یک قابلمه به مقدار مناسب روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، بعد سیب زمینی رنده شده را کف قابلمه بریزید و پخش کنید تا همه قسمتهای کف را بپوشاند.
بعد از اینکه سیب زمینیها کمی سرخ شدند برنج آبکش را روی آنها بریزید و درب قابلمه را با دمکنی ببندید و ده دقیقه اول روی حرارت متوسط قرار دهید سپس حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد و خوب بپزد و ته دیگ سیب زمینی رنده شده طلایی شود.بعد از پخت برنج، قابلمه را از روی حرارت بردارید و برنج را از داخل قابلمه در ظرف مناسب بکشید و سپس اطراف ته دیگ سیب زمینی رنده شده را از قابلمه جدا کنید و به آرامی برگردانید و ته دیگ را از قابلمه به شکل کامل بیرون بیاورید.
سپس ته دیگ سیب زمینی رنده شده را به وسیله چاقو در اندازههای دلخواه برش بزنید و بعد برشهای ته دیگ را در ظرف مناسب بچینید و همراه با برنج زعفرانی و خورشت یا کباب و انواع دورچین برای پذیرایی سرو کنید. نوش جان