آموزش خشک کردن سبزی با پنکه آفتاب داخل فر و به روش آویزان کردن
راه های خشک کردن سبزی خیلی زیاد است و در واقع شما می توانید از هر روشی که برایتان مقدور است سبزی را خشک کنید. مثلا در زمستان از بخاری و شوفاژ و پکیج استفاده کنید در تابستان از آفتاب . حتی اگر بالکن ندارید می توانید از باد پنکه یا گرمای ماکروفر و فر و تستر نیز استفاده کنید و در نهایت روش ساده ی آویزان کردن سبزی ها . در این پست از یاس فان به معرفی تمام روش ها و نکته های خشک کردن سبزی می پردازیم تا سبزی شما درجه یک خشک شده و سیاه نشود. علت سیاه شدن رنگ سبزیجات خشک شده به خصوص نعناع خشک ، به این معنی است که سبزی شما در زیر نور خورشید خشک شده است. بهتر است سبزیجات را دور از نور آفتاب و در محلی سایه خشک کرد تا رنگ آنها تغییر زیادی نکند. سبزیجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگیرند مقدار فراوانی از ویتامین A و C خود را از دست میدهند.علت کپک زدن سبزیجات این است که شما زمان خشک کردن سبزی آنها را زیر و رو نمیکنید. علت کپک زدن سبزیجات این است که شما سبزیها را روی زیراندازهای پلاستیکی پهن کرده اید.زیراندازهای پلاستیکی تبادل هوا را مختل میکند و بعد از چند ساعت سبزیها حالت گندیدگی پیدا میکنند. اگر شما سبزیجات را نگذارید کامل خشک شوند و جمع کرده و درون شیشه بریزید پس از مدتی سبزیهای شما کپک میزند.
خشک کردن سبزیجات با باد پنکه
سبزیهای شسته و آبکشی شده را روی پارچهای تمیز و نخی پهن کنید و باد پنکه را روی سبزی تنظیم کنید. پس از ۱۰ الی ۱۲ ساعت پنکه را خاموش کرده و یک روز هم اجازه دهید سبزیها در هوای آزاد بمانند تا کاملا خشک شوند. سبزی خشک شده به راحتی خرد میشود.
خشک کردن سبزیجات داخل در ماکروفر
پس از شستشو و خشک کردن کامل سبزی روی پارچهای تمیز تکهای دستمال کاغذی روی بشقاب انداخته و سبزی را روی دستمال پهن کنید، دقت داشته باشید که سبزیها روی هم قرار نگیرند، بشقاب را داخل ماکروفر گذاشته و ماکروفر را روی قدرت بالا تنظیم کنید.هر ۱۰ ثانیه یکبار در ماکروفر را باز کرده و سبزی را زیر و رو کنید، به طور کلی ۱ الی ۲ دقیقه زمان برای خشک شدن سبزی زمان لازم است. بعد از اتمام زمان معین میتوانید سبزیهای خشک شده را به سادگی با دست خرد کرده و داخل ظرف بریزید.
خشک کردن سبزیجات با روش آویزان کردن
برای خشک کردن سبزیجات به این روش، آنها را پاک کرده و بشویدد و بعد از اینکه تقریبا آب آنها خارج شد، دسته بندی نمایید یعنی چند شاخه سبزی را کنار هم قرار داده و به صورت دستهای کوچک با نخ یا کش به هم ببندید. سپس از ساقه به صورت وارونه در محلی دور از آفتاب که هوا جریان دارد، از گردن در روی طناب آویزان نمایید تا خشک شوند. آویزان کردن یکی از بهترین روش هاست، زیرا عطر سبزیها در این روش بیشتر باقی میماند. دقت کنید مکانی که سبزیها را آویزان میکنید، آفتابگیر و پر گرد و غبار نباشد.
خشک کردن سبزیجات در هوای آزاد
بعد از پاک کردن و شستن سبزیجات، اجازه دهید آب سبزیجات گرفته شود. سپس پارچهای نخی را در سایه و در هوای آزاد بیاندازید و سبزیجات را روی آن پهن کرده و هر چند ساعت یک بار سبزیهای روی آن زیر و رو کنید. پس از چند روز سبزیهای شما خشک خواهند شد. پس از خشک شدن میتوانید سبزیها را با فشار دو دست خرد کنید و داخل شیشهای تمیز بریزید و در جای خنک نگه داری نمایید.