یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

آموزش خورشت سوراغ با فوت و فنهای بندری آن

عکس, آموزش خورشت سوراغ با فوت و فنهای بندری آن

برای درست کردن این خورشت خوشمزه و محبوب بندری نخست موادی را که در انتهای آموزش قرار داده ایم آماده کنید . در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آن‌گاه زردچوبه، فلفل یا ادویه کاری را بیفزائید و کمی تفت دهید. سپس گوجه‌فرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را – که از یک ساعت قبل خیسانده‌اید – اضافه کنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به میگوها اضافه کنید.بعد از آن که چند جوش زد، ماش نیم‌ پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب برنج کشیده شود. آن‌گاه صبر کنید تا برنج دم بکشد. اکنون چکوی میگو را در دیس زیبائی بکشید و مصرف کنید.مخلوط فوق را در حلب می‌ریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار می‌دهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود که به آن سوراغ می‌گویند.

به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمک استفاده نکنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، می‌توانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.سوراغ، از مخلوط کردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلک» – که از گیاهان مخصوص جزیره هرمز می‌باشد – همراه با نمک و پوست نارنج به دست می‌آید.

مواد لازم:

روغن مایع به میزان لازم
پیاز خردکرده ۲ عدد
زردچوبه به میزان لازم
ادویه کاری یا فلفل تند ۱ قاشق سوپخوری
گوجه‌ فرنگی رنده کرده ۱عدد
سوراغ ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
آب ۴ تا ۵ پیمانه
میگوی لافتی (میگوی ریز خشک) ۲۵۰ گرم
ماش نیم پز ۱ پیمانه
برنج ۳ پیمانه

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر