یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

آموزش خورش پسته کوهی سنتی و مجلسی

عکس, آموزش خورش پسته کوهی سنتی و مجلسی

یک غذای اصیل کرمانشای خورش پسته کوهی است که همچون خورش خلال شهرت و طعم بی نظیری دارد. پسته کوهی دارای ساقه می باشد. برای درست کردن خورش ونوشک باید ابتدا آن را پاک کنید. دانه های پسته کوهی را از شاخه آن جدا کنید و داخل یک ظرف ریخته و تمیز بشویید. هنگام پاک کردن ونوشک، یک شیره از ساقه های آن خارج می شود. برای اینکه راحت تر این کار را انجام دهید یک کاسه آب کنار دست خود گذاشته و مرتب دستتان را خیس کنید. البته از ونوشک فریز شده نیز می توانید استفاده کنید.ابتدا پیاز را خرد کرده و داخل قابلمه با روغن زیتون تفت دهید. یک فوت کوزه گری برای از بین بردن بوی زخم مرغ جوشاندن آن در آب و سرکه است. یعنی مرغ را به مدت یک دقیقه در محلول در حال جوش آب و سرکه بپزید. سپس آب را دور ریخته و مرغ ها را تمیز بشویید. وقتی پیاز طلایی شد مرغ را به آن اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. سپس کمی زرچوبه و رب گوجه را به آن بیفزایید. شعله را خیلی کم کرده و اجازه دهید مرغ با آب خودش حدود ۴۰ دقیقه بپزد.بعد از این زمان یک و نیم پیمانه آب جوش و پسته های کوهی را داخل قابلمه بریزید. ۲۰ دقیقه دیگر به خورش زمان دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید زمان پخت بیشتر است. در این حالت آب را از همان ابتدا و  پسته کوهی را در اواسط پخت گوشت اضافه کنید.برای پوست گرفتن گوجه فرنگی آن را داخل آب جوش انداخته تا پوست آن نرم شود. پس از پوست گرفتن، دانه های آن را جدا کرده و سپس به اندازه حبه قند خرد کنید. زمانی که گوشت و پسته کوهی پخته شدند گوجه ها، فلفل سیاه، نمک و زعفران را اضافه کنید. پس از ۱۵ دقیقه شعله را خاموش کنید. خورش شما آماده سرو می باشد نوش جان.

مواد لازم برای خورش پسته کوهی
ونوشک سبز دانه شده ۱/۲ پیمانه
سینه مرغ قیمه شده ۱۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
آب جوش ۱ و ۱/۲ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر