آموزش دسر سه لایه با خامه صبحانه و ژله توت فرنگی
این یک دسر شیک خوشمزه و پر طرفدار است که با توت فرنگی و خامه درست می شود. منظور از توت فرنگی در این سر ژله توت فرنگی است و شما می توانید آن را در هر فصلی از سال درست کنید.
مواد لازم برای لایه اول:
ژله توت فرنگی یک بسته
آب داغ ۱/۵ لیوان
توت فرنگی به میزان لازم
مواد لازم برای لایه دوم (فوم میوه ای):
خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
شکر ۱۵۰ گرم
توت فرنگی ۱۵۰ گرم
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر ژلاتین ۱ قاشق سوپخوری معادل ۱۲ گرم یا ۱/۵ قاشق غذاخوری
آب سرد ۶۰ گرم
مواد لازم برای لایه سوم (کرم شیر):
شیر ۱ پیمانه
پودر ژلاتین ۱ قاشق سوپخوری معادل ۱۲ گرم یا ۱/۵ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
شکر ۴ قاشق غذاخوری
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
آب سرد ۶۰ گرم
طرز تهیه لایه اول دسر توت فرنگی
ابتدا ظرفی را که میخواهید دسر را در آن سرو کنید با آب سرد بشویید و در فریزر قرار دهید. ژله و آب داغ را در کاسهای بریزید و مخلوط کنید خوب هم بزنید روی سماور قرار دهید تا دانههای ژله حل شود بعد کنار بگذارید تا کاملاً هم دمای محیط شود. به این نکته توجه داشته باشید که هیچ وقت برای حل کردن ژله از نصف آب داغ و نصف آب سرد استفاده نکنید. توت فرنگیها را در ظرف مورد نظر بچینید میتوانید آنها را برش بزنید یا به صورت درسته در ظرف قرار دهید چند قاشق از ژله را که با محیط هم دما شده است را روی توت فرنگیها بریزید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد در این مرحله باید ژله را به میزانی بریزید که توت فرنگیها حرکت نکند اگر زیاد بریزید توت فرنگیها غوطه ور میشوند و بالا میآیند. بعد که توت فرنگیها در ظرف ثابت شد بقیه ژله را با قاشق آرام آرام اضافه کنید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد لازم نیست خیلی سفت شود.
طرز تهیه لایه دوم دسر توت فرنگی
توت فرنگی + شکر را در دستگاه مخلوط کن بریزید و کاملا پوره کنید. این مخلوط رو از صافی ریزی رد کنید. اگر از صافی رد نکردید هم مشکلی پیش نمیآید، اما اگر این مرحله را انجام دهید دسر شما لطیفتر میشود. عصاره به دست آمده را با خامه + وانیل مخلوط نید با همزن دستی مواد رو هم بزنید تا یکدست شود.اگر توت فرنگی شیرین باشد این مقدار شکر کافی است، ولی اگر توت فرنگی گلخانهای و بی طعم باشه احتمالاً شکر بیشتری لازم است پس باید بچشید و طبق ذائقه خودتان شکر را اضافه کنید.- در این مرحله میتوانید مقدار خیلی کمی رنگ خوراکی قرمز به این ترکیب اضافه کنید که کمی صورتی شود یا اینکه کمی سس توت فرنگی یا مارمالاد توت فرنگی به این ترکیب اضافه کنید تا خوش رنگتر شود سس توت فرنگی را میتوانید از لوازم قنادی یا سوپر مارکتها تهیه کنید. پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و به روش بن ماری ژلاتین را در آب حل کنید یعنی روی حرارت غیر مستقیم مثل بخار سماور قرار دهید تا ژلاتین شفاف شود. بعد از اینکه ژلاتین شفاف شد باید آن را هم بزنید تا از داغی بیفتد نباید یک دفعه به مخلوط دسر اضافه شود برای هیچ دسری این کار را نکنید حتماً باید ژلاتین حل شده و مایع دسرها هم دما باشند وگرنه یهو سفت میشود و حالت بدی میگیرد. بعد از اینکه ژلاتین از دما افتاد آن را به مخلوط میوهای اضافه کنید و هم بزنید بعد این مخلوط را روی لایه قبلی بریزید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
طرز تهیه لایه سوم دسر توت فرنگی
۱- خامه + شکر + وانیل را با همزن برقی هم بزنید.
۲- پودر ژلاتین + آب را روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری حل کنید.
۳- شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید مراقب باشید شیر نباید بجوشد بعد که ژلاتین شفاف شد آن را به شیر داغ اضافه کنید بگذارید کنار تا از حرارت بیفتد ژلاتین را کم کم به شیر اضافه کنید.
۳- سپس شیر و ژلاتین را به مخلوط خامه، شکر و وانیل اضافه کنید حواستان باشد که شیر و ژلاتین داغ نباشد در غیر این صورت کرم شما خراب میشود اگر کرم دون دون شد یعنی مواد داغ بوده در این صورت آن را از یک صافی ریز رد کنید.
۴- این مواد را با قاشق و به آرامی به لایه قبلی اضافه کنید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. بعد در ظرف مورد نظر برگردانید اطراف آن را میتوانید با خامه فرم گرفته و توت فرنگی تزیین کنید.