آموزش سس قارچ خانگی و مجلسی
برای درست کردن این سس خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید :
چند برگ جعفری تازه………………..خامه به مقدار لازم
۳ عدد کره ۱۰ گرمی………………..۲ حبه سیر
½ قاشق غذاخوری روغن زیتون………………..۳۰۰ گرم قارچ
نمک و فلفل به مقدار لازم………………..
۵۰ گرم پنیر پارمسان………………..چند برگ آویشن تازه یا نصف قاشق چایخوری آویشن خشک
پیش از هر چیز قارچها را در اندازههای کوچک خرد کنید. سپس کرهها را داخل ماهیتابه بریزید تا ذوب شوند. درنظر داشته باشید باید حرارت شعله بسیار ملایم باشد. در غیر این صورت ممکن است کرهها بسوزند و بوی نامطبوعی به سس قارچ بدهند.
سپس قارچها را به ماهیتابه اضافه کرده و ۴-۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ آنها طلایی شود.بافت قارچ بسیار نرم و لطیف است؛ بنابراین مواظب باشید بیش از حد قارچ را تفت ندهید؛ چراکه خیلی سریع سیاه خواهد شد.
درست پیش از اینکه قارچها طلایی رنگ شوند، سیرها، نمک و فلفل را اضافه کرده و تفت دهید تا سیرها نیز طلایی رنگ شوند. برای اینکه سیرها طلایی شوند، تقریبا یک دقیقه کافی است. البته یادتان باشد از قبل سیرها را رنده کنید؛ تا هم سس عطر و طعم بهتری بگیرد، و هم پخت آنها سریعتر شود. هرچه سیرها را خردتر کنید، بهتر در بافت قارچ رفته و مزه بهتری به سس قارچ خواهند داد.
در این مرحله شعله اجاق را کم کنید، سپس خامه را داخل ماهیتابه ریخته و همراه بقیه مواد خوب بهم بزنید تا بهخوبی با سایر مواد ترکیب شود. حال منتظر بمانید تا مواد شروع به جوشیدن کنند. وقتی مواد به جوش آمدند، به مدت ۵ دقیقه آنها را روی حرارت ملایم هم بزنید.
وقتی سس شما خوب جا افتاد، پنیر پارمسان را به آن اضافه کنید. بهیاد داشته باشید پنیری که استفاده میکنید، باید خرد شده باشد. اگر از پنیر پارمسان ورقهای استفاده میکنید، پیش از استفاده آنها را رنده کنید. مواد را خوب بههم بزنید تا پنیر بهخوبی با آنها ترکیب شود. در آخر هم آویشن و جعفری را ساطوری خرد کرده و به سس قارچ خود اضافه کنید.