آموزش غذای سنتی دامغان لپه قرمه
حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و آب آن را ۳ مرتبه عوض کنید و اگر فراموش کردید آن را بجوشانید و آبش را خالی کنید. میتوانید به جای مرغ از گوشت هم استفاده کنید. بهتر است به همراه پیاز داغ یک قاشق رب گوجه فرنگی هم سرخ کنید تا غذایتان خوشرنگ تر شود.
نمک : به میزان لازم…………………………فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم…………………………روغن : به میزان لازم
مرغ (سینه) : ۴۰۰ گرم…………………………سبزی (قرمه و سرخ شده) : ۲۰۰ گرم
پیاز : ۱ عدد…………………………لپه : نصف پیمانه
غوره : نصف پیمانه…………………………آبغوره : نصف پیمانه
ابتدا لپه ها را با مقداری نمک آب پز می کنیم .در ظرفی مناسب پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا نیمه سرخ شود.سپس سینه مرغ را خرد کرده و به آن افزوده و تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد.
زردچوبه و فلفل را نیز اضافه کرده و پس از آن سبزی قورمه سرخ شده و مقدار مناسبی آب به مواد میافزاییم.وقتی گوشت مرغ پخته شد، لپه پخته شده را اضافه کرده و نیم ساعت آخر پخت خورش، غوره و آبغوره را به همراه نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا خورش کاملا جا افتاده و آماده شود.