آموزش غذای محبوب عشایر به اسم ساج ایچی
اگر میخواهید یکی از غذاهای خوشمزه و دلچسب عشایر را برای ناهار یا شام خود درست کنید ، ساج ایچی یک گزینه ی فوق العاده است. این غذا بیشتر برای عشایر اردبیل است.
برای پخت این غذا، ابتدا گوشت را که بیشتر از راسته گوسفند تهیه میشود را خرد کرده، شسته و آماده پخت میکنند، سپس پیاز داغ درست کرده و از ادویه نمک و زردچوبه استفاده میکنند.پس از این مرحله گوشت را اضافه کرده و اجازه میدهند تا با آب کمی بپزد و بعد تفت میدهند و سپس ماست را هم میزنند تا یکدست شود، بعد از آن به تدریج ماست را به دیگ غذا اضافه کرده و هم میزنند. باید به طور مداوم هم زده شود تا به جوش بیاید، پس از به جوش آمدن، از هم زدن خودداری میکنند و تا زمانی که ماست سفت شود و لعاب و غلظت غذا به حد ایدهآل برسد، پخت غذا ادامه دارد و پس از آن غذا آماده سرو میشود.
امروزه با توجه به گسترش غذاهای آماده و سریع، علاقه و سلایق غذایی تحت تاثیر قرار گرفته و غذاهایی مانند ساج ایچی به ندرت طبخ میشوند. این غذا که از غذاهایی مخصوص مهمانیها در استان اردبیل بود، اکنون کمتر مورد توجه است و در رستورانهای معدودی پخت میشود و افراد کمتری با شیوه پخت این غذا آشنا هستند.