آموزش موساخان مرغ در ماهیتابه و در فر
برخی افراد، موساخان را بهجای فر در روغن سرخ میکنند.در طرز تهیه اصلی بهجای بادام پرک از دانه کاج بو داده استفاده میشود. در صورت تمایل به استفاده از فر ، فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.تکههای مرغ و آب را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید. کف روی مرغها را پس از جوش با قاشق بگیرید و دور بریزید تا آب مرغ شما شفاف باشد. سپس درب قابلمه را ببندید و مرغها را برای ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دیگر بپزید.مرغ را پس از پخته شدن از قابلمه دربیاورید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس استخوانهای آن را جدا کنید و بهصورت فیلهای برش بزنید.روغن زیتون را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ کنید. پیازها را در قابلمه بریزید و آنها را تفت دهید تا ترد و طلایی شوند. سپس فیلههای مرغ پخته را همراه با عصاره مرغ، فلفل سیاه، نمک، زردچوبه، سماق و بادام پرک تست شده در قابلمه بریزید و مواد را برای ۵ دقیقه با هم تفت دهید تا کاملا باهم ترکیب شوند.هر نان لواش را به ۳ قسمت تقسیم کنید و از مواد مخلوط مرغ خود روی هر قسمت نان بریزید. نانها را رول کنید و در سینی فر کنار هم بچینید. با استفاده از برس، روی هر رول نان را روغن زیتون چرب کنید. سپس سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید تا نانها برشته شوند. حدود ۱۰ دقیقه برای این مرحله کافی است.موساخان را با کمی پیاز داغ زعفرانی و سماق تزئین کرده و سرو کنید.
مواد لازم برای ۷ نفر
۱۵۰۰ گرم مرغ کامل، تقسیم شده به ۴ قسمت
۶ فنجان آب
سه چهارم فنجان روغن زیتون
۳ عدد پیاز متوسط پوست کنده و خرد شده
یک عدد قرص عصاره مرغ (حل شده در کمی آب جوش)
یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
۲ قاشق چایخوری سماق
۳ قاشق غذاخوری بادام پرک تست شده
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
۴۰ عدد نان لواش