آموزش نثار پلو با گوشت مغز ران گوسفند
بهتر است از گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
نمک و فلفل …………. به میزان لازم
روغن مخصوص سرخکردنی…………به میزان لازم
برنج …………..۶۰۰ گرم (۴ پیمانه)
زعفران حلکرده غلیظ ………..۱ قاشق چایخوری
زرشک …………… ۵۰ گرم
گوشت قیمهای …………..خرد کرده ۶۰۰ گرم
پیاز خردکرده …………. ۳ عدد درشت
زردچوبه……… ۱ قاشق چایخوری
خلال بادام …………..۱۵۰ گرم
خلال پسته ……………. ۱۵۰ گرم
خلال نارنج تلخی گرفته …………. ۱۵۰ گرم
برنج را بشوئید، بخیسانید و پس از پختن در آبجوش و نمک، آبکشی کنید. بعد برنج را دم کنید. آنگاه پیاز را در روغن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. گوشت را به آن بیفزائید و تفت دهید. سپس، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و ۳۰ ثانیه دیگر آن را تفت دهید. حالا آب را بیفزائید – به حدیکه روی گوشت را بپوشاند – و صبر کنید تا گوشت بپزد. در اواخر پخت نمک و زعفران را نیز درون گوشت بریزید و بگذارید آبش کشیده شود.
اکنون ۲ قاشق سوپخوری روغن در تابه بریزید و روی اجاق بگذارید. زرشک را بیفزائید و اندکی تفت دهید. سپس خلال بادام و پسته را بشوئید و درون زرشک بریزید. خلال نارنج را نیز به همراه زعفران به زرشک بیفزائید و قدری از این مخلوط را کنار بگذارید. اینک باقیمانده مخلوط زرشک را با قیمه مخلوط کنید و پلو و قیمه را لابهلای هم، در دیس مناسبی بکشید. رویش کره آبکرده بدهید و با مخلوط زرشک بیارائید.