آموزش پختن درست طولانی خورش شمالی
مواد لازم برای ۳ نفر
روغن……………………. به میزان لازم
رب انار ملس………………یکپیمانه
سبزی محلی ریز خرد کرده …………………..۵۰ گرم
(زلنگ، انارایجه، خالواش)
ران یا سینه مرغ………………… ۵۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه………….. به میزان لازم
پیاز………….. ۱ عدد متوسط
مغز گردوی چرخشده…………… ۲۰۰ گرم
مرغ را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز و به میزان کافی آب در قابلمه مناسبی روی حرارت اجاق بپزید. آنگاه تکههای مرغ و پیاز را از آب مرغ جدا کنید و گردو را در آب مرغ بریزید و با حرارت ملایم حدود یکساعت بپزید (هرازگاهی آن را هم بزنید).
سپس سبزی را در تابه مناسبی با قدری روغن تفت دهید و به مخلوط گردو اضافه کنید و اجازه دهید خورش۳۰ دقیقه دیگر بپزید. حالا رب انار را بیفزائید و خورش را با حرارت ملایم بپزید تا کاملا به روغن بیفتد. اینک تکههای مرغ را در خورش قرار دهید و مجدداً ۳۰ دقیقه دیگر خورش را بپزید تا خورش جا بیفتد. در نهایت خورش را در ظرف مناسبی بکشید و با چلو سرو نمائید.