آموزش پختن کلهگنجشکی غذای اصیل تهرانی
مواد لازم
روغن و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان دلخواه …………………………آب: ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم…………………………. پیاز و سیب زمینی هر کدام دو عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
آموزش
پیاز را پوست میگیریم و رنده میکنیم. آب پیاز را جدا میکنیم. پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط میکنیم. نمک و فلفل و هر ادویهای را که دوست داریم به گوشت اضافه میکنیم. مواد را با هم ورز میدهیم. هر چه ورز بیشتر باشد گوشت از هم وا نمیرود.
از مایه گوشت به اندازه گلوله برمی داریم و با دست گرد میکنیم و کوفته قلقلی درست میکنیم. چون بعد از یک بار گرد کردن گوشت به دست میچسبد هرزگاهی دستمان را به پیاز میزنیم تا چسبندگی آن را از بین ببرد. کوفته قلقلیهای آماده شده را در ظرفی میچینیم و آن را در یخچال میگذاریم.نیم ساعت وقت داریم تا بقیه مواد را آماده کنیم و گوشت را از یخچال برداریم. پیاز دیگری را پوست میگیریم. حالا یا پیاز را نگینی خرد کرده یا رنده میکنیم.
در ماهیتابه کمی روغن میریزیم و روی شعله گاز میگذاریم. صبر میکنیم تا روغن گرم شود و بعد از آن پیاز را اضافه کرده و تفت میدهیم. کمی که پیاز نگینی شده طلایی شد زردچوبه و نمک را اضافه میکنیم.به پیاز، رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. تفت دادن را تا زمانی که رنگ رب تغییر کند و بوی خامی خود را خارج کند ادامه میدهیم.
آب را به مواد اضافه میکنیم. شعله را زیاد میکنیم تا آب زود بجوشد و بعد از جوشیدن آب، کوفته قلقلیها را اضافه میکنیم.در حین پخت خوراک ما سیب زمینیها را پوست میگیریم و میشوییم و آنها را به شکل مکعب خرد میکنیم. سیب زمینیها را در ماهیتابهای که روغنش داغ شده است سرخ میکنیم و کنار میگذاریم. به دلخواه میتوانید سیب زمینیهای خرد شده یا کوچکی که فقط پوستشان را گرفته اید در نیم ساعت پایانی پخت به گوشتهای گرد شده اضافه کنید تا همراه آنان بپزد.
حدود یک ساعت بعد غذا آماده خواهد شد. خوراک کله گنجشکی را در ظرف مناسب میکشیم و با نان یا برنج سرو میکنیم.