آموزش پختن کلوچه شور در فر یا توستر
برای درست کردن این کلوچه بهتر است از فر استفاده کنید اگر فر ندارید درجه توستر را ۱۰ تا کمتر از درجه گفته شده برای فر انتخاب کنید.
مواد لازم برای کلوچه
کره ۲۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
سرکه ۱ قاشق غذا خوری
شکر ۱ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق مربا خوری
شوید یک دسته
بکینگ پودر ۱۰ گرم
آرد تقریبا ۳ لیوان
مواد لازم برای رویه
سفیده تخم مرغ ۲ عدد
کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه کلوچه شور
ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده و نرم شده است در ظرفی بریزید و سپس شکر را به آن اضافه کنید و با قاشق یا همزن دستی هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و بعد نمک را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدست و صاف شود.سپس تخم مرغها را در یک ظرف دیگر بشکنید و زرده آنها را جدا کنید و بعد زردهها را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و کاملا با هم مخلوط شوند، سپس سرکه را روی مواد بریزید و هم بزنید تا بافت یکدستی تشکیل شود.
بعد بکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند، سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا سبک و یکدست شود و بعد کمکم به مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید سپس مخلوط را با دست ورز دهید تا خمیر جمع شود.وقتی خمیر نرم و یکدست شد سپس شوید را که از قبل تمیز شستهاید و خشک شده را ریز خرد کنید و به خمیر اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند و بافت یکدستی تشکیل شود، سپس خمیر را کنار بگذارید تا کمی استراحت کند.
بعد خمیر را بین دو کاغذ روغنی قرار دهید و با دست آن را باز کنید ولی خمیر را خیلی نازک نکنید، سپس اطراف خمیر را با کاتر ببرید و به شکل مستطیل درآورید، بعد سفیده تخم مرغ را در ظرفی بریزید و با چنگال بزنید تا از لختگی خارج شود.سپس سفیده را با فرچه روی سطح خمیر بمالید و بعد روی آن کنجد بپاشید به طوری که همه قسمتهای خمیر را بپوشاند، سپس خمیر را در اندازههای کوچک به شکل مستطیلهای هم اندازه برش دهید تا در آخر کلوچهها ظاهر زیباتری داشته باشند.
بعد کف سینی فر را با کره یا روغن مایع چرب کنید و یا کاغذ روغنی کف سینی قرار دهید و بعد برشهای خمیر را با فاصله در سینی بچینید و بعد در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
بعد روی کلوچهها، به دلخواه و سلیقه خودتان مقداری شکلات ذوب شده یا عسل رقیق شده بریزید و با پودر پسته، پودر نارگیل، خلال بادام، و خردههای گردو و مغز فندق خرد شده تزئین کنید و سپس تعدادی کلوچه شور را در یک ظرف مناسب بچینید.