آموزش پخت راحت شوت بولار کریسمس
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم…………………………………….جعفری تازه ۶ شاخه
پیاز ۱ عدد درشت…………………………………….مغز نان باگت ۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد…………………………………….شیر ۴ قاشق غذاخوری
جوزهندی و زنجبیل از هر کدام ¼ قاشق چایخوری…………………………………….نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری…………………………………….کره ۵۰ گرم
آرد ۱ قاشق چایخوری…………………………………….شیر ۱ لیوان
آب لیمو ترش تازه ۳ قاشق غذاخوری…………………………………….شوید تازه ۵ قاشق غذاخوری
برای تهیه شوت بولار خوشمزه در ابتدای کار پیاز را با دندانه های ریز رنده، رنده کرده و از صافی رد می کنیم تا آب اضافی اش گرفته شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز درون یک کاسه مناسب می ریزیم.حالا جعفری را شسته و به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به همراه تخم مرغ، شیر، مغز نان باگت، جوزهندی، زنجبیل، نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده، سپس به خوبی ورز می دهیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند.
مواد گوشتی به اندازه یک گردو درشت جدا کرده و به صورت قلقلی فرم می دهیم، سپس درون یک بشقاب مناسب می چینیم و به مدت ۱ ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا گوشت های قلقلی استراحت کنند.پس از گذشت این زمان به سراغ درست کردن سس می رویم، برای این منظور شوید را شسته و به صورت ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته و کره را به آن اضافه می کنیم تا ذوب شود.
آرد را به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی آرد به طور کامل از بین برود، سپس شیر را کم کم به تابه اضافه کرده و به صورت مداوم هم می زنیم تا گلوله های آرد کاملا باز شوند.حالا آب لیمو ترش را به همراه شوید به تابه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه یک تابه جداگانه روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن مایع به آن می افزاییم، سپس گوشت های قلقلی را درون تابه می چینیم.
حالا گوشت های قلقلی را به طور کامل سرخ کرده و درون ظرف مورد نظرمان می چینیم. در ادامه سس لیمو و شوید را به صورت یکدست روی کوفته ها ریخته و به دلخواه با جعفری خرد شده تزیین می کنیم. نوش جان.