یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آموزشی

آموزش پرورش گل گاو زبان و میزان سود آن

عکس, آموزش پرورش گل گاو زبان و میزان سود آن

اگر قصد دارید گل گاو زبان پرورش دهید این آموزش برای شما بسیار مفید است. همان طور که می دانید گل گاو زبان یکی از داروهای گیاهی پر فروش در کشور ما است و سود خوبی دارد . پیش از خواندن این مطلب نکات زیر را در نظر داشته باشید :

نکات مهم:

گل گاو زبان را در ظروف شیشه ای بسته بندی نکنید چراکه عرق میکند و موجب حشره زدن محصول میشود.
اگر بصورت فله میفروشید در کیسه های پلاستیکی نریزید و از کارتن یا پاکت های کاغذی و یا گونی استفاده کنید تا هوا در آن جریان داشته باشد.
سعی کنید به کارگران حقوق ندهید و به ازای زحمتشان، آن ها را در سود شریک کنید تا با دقت بیشتری گل ها را بچینند، غنچه نچینند و به بوته ها آسیب نرسانند.
مراقب باشید، گل گاو زبان شیرین و دارای شیره است، بنابر این مستعد حشره زدن است پس اگر فله بسته بندی میکنید سریعا به مغازه دار یا مصرف کننده ها برسانید و آن را انبار نکنید.
برای جلوگیری از فساد یا خرابی گل ها و نگهداری شان برای مدت بیشتر، میتوانید نگهدارنده استفاده کنید که با این کار دیگر محصولتان ارگانیک نخواهد بود و نه تنها خاصیت درمانی اش کم میشود بلکه برای سلامتی مصرف کننده مضر هم میشود پس بهتر است ازین کار اجتناب کنید.
اگر به صورت فله محصولتان را بفروشید از هرکیلوگرم ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تومن عایدتان میشود و اگر خودتان بسته بندی کنید و اصطلاحا خرد فروشی کنید، بابت هر کیلو حدود ۴۰۰ هزار تومان به حسابتان واریز میشود.
اگر بخواهید صادرات داشته باشید کد بهداشت نیاز دارید که برای این کار در بخش خشک کنی، باید اقدامات مورد تایید بهداشت را انجام دهید و اقدام به اخذ کد بهداشت کنید اما مجوز مشاغل خانگی بگیرید راحت تر و کم دردسر تر است
مشتری همیشه هست، نگران فروش نباشید اما بازهم قبل از تولید، با جنس نمونه بازار را بسنجید و خریدارانتان را شناسایی کنید.

گل گاو زبان از نظر مالی بازدهی بیشتری نسبت به زعفران دارد اما چهارماه زمان کارگری و نیاز بیشتری هم به آب دارد
در نتیجه اگر زمین، زمان ودسترسی به آب دارید، حتما گل گاو زبان کشت کنید در غیر این صورت سراغ گیاهان دارویی دیگر بروید.

در قدم اول بررسی شرایط، برای شروع به کار در حوزه گیاهان دارویی اولین قدم بررسی منطقه ست که بدانید وضعیت آب چگونه است و نسبت به آن، گیاه مناسب که بیشترین بازدهی را داشته باشد انتخاب کنید، گل گاو زبان را ترجیحا در مناطقی باید کاشت که دسترسی به آب و بارش باران خوبی داشته باشد اما در عین حال خانم آرزومند، در استان مرکزی که این شرایط را ندارد هم از کاشت گل گاو زبان به سود خوبی دست پیدا کرده است.کسانی که زمین دارند ولی آب ندارند هم میتوانند نوبتی آب بخرند اما اگر این مساله برایشان سخت و دارای هزینه سنگین میشود بهتر است که مقاله آموزشی کاشت زعفران را بخوانند و در آن حوزه فعالیت کنند!

جستجو و کارآموزی، علاوه بر کلاس های آموزشی تحقیقات میدانی را فراموش نکنید، بگردید و کسانی را پیدا کنید که در منطقه خودتان یا اطرافتان یا اگر نبود در شهر های دیگر به این فعالیت مشغول هستند و حضوری به آنها مراجعه کنید و از نزدیک شرایط واقعی کار را بسنجید. سراغ کارشناس هایی بروید که عملی کار کرده اند و نگران نباشید، اغلب کسانی که در این حوزه ها کار میکنند افرادی با طبع بلند و بزرگوار هستند که مهربانانه کمکتان میکنند.فراموش نکنید، با یک بار و حتی یکصد بار “نه” شنیدن و به درهای بسته خوردن، قرار نیست هدفتان را فراموش کنید و بدانید که همیشه در مسیر موفقیت سختیهایی وجود دارد.

قدم بعدی تهیه کود، باید با توجه به متراژ زمین کود بخرید که برای بازدهی بیشتر و هزینه کمتر ترکیب ۵۰-۵۰ از کود گوسفندی و کمپوست مصرف شده قارچ، را پیشنهاد میکنند. اکثر پرورش دهندگان قارچ، کمپوست های مصرف شده شان را رایگان ارائه میکنند و فقط باید ماشین باربری ببرید و آنها را بار بزنید، کود گوسفندی هم که قیمت های مختلفی دارد اما با قیمت تقریبی تنی ۳۰۰ هزار تومان میتوانید آن را تهیه کنی.برای یک زمین یک هکتاری حدود ده تن کود نیاز دارید که بهتر است بیشترهم باشد.کود را میتوانید خودتان فراوری کنید یا آماده بخرید، فراوری کود به این صورت است که بصورت لایه ای یک لایه کود گوسفندی و یک لایه کمپوست روی هم میریزید تا یک تپه بزرگ تشکیل شود و سپس توسط بیل مکانیکی یا دستی باید هر چند روز یکبار کود را به هم بزنید تا دمای مرکز آن از ۶۰ درجه بیشتر نشود در غیراین صورت کود میسوزد و خاصیت های میکرو ارگانیزمی اش را از دست میدهد. به محصول نهایی کود ترکیب شده پوسیده میگویند که اگر به این پروسه آشنا نیستید پیشنهاد میشود کود پوسیده شده آماده بخرید و فقط با کمپوست ترکیب کنید.

آماده سازی زمین، زمین را شخم زده و سپس کودی که تهیه کرده اید را روی زمین بصورت یکسان پخش کنید، بهتر است این کار در اوایل بهار انجام شود. سپس زمین را مسطح میکنید، سپس سله شکنی کرده، زمین را از سنگ و کلوخ تمیز کنید و بعد ردیف ها را درست کنید.برای کشت گل گاو زبان بین ردیف ها ۷۰ سانتی متر فاصله باید باشد. کمتر از این در زمان رشد و باردهی امکان حرکت کارگر بین ردیف ها نخواهد بود و باردهی و بازدهی هم کاهش میابد.کاشت بذر یا نشا، شما میتوانید در زمین هم بذر بکارید و هم نشا اما پیشنهاد اصولی، کاشت نشا است چراکه مکن است بعضی از بذر ها اصلا سبز نشوند و زحمتتان هدر رود، نشای گل گاوزبان بسته به اندازه و سن شان، از ۵۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان بابت هر نشا، در بازار موجود هستند. نشای ۵۰۰ تومانی نشای جوان و ریشه لخت است اما نشای ۵۰۰۰ نشای گلدانی و غنچه دار است که اگر از این نشا بکارید در سال اول یعنی دوماه بعد از کاشت هم محصول قابل برداشت خواهید داشت.با یک بار کاشت نشای گل گاوزبان حداقل تا ۵ سال محصول خوب خواهید داشت و نیازی به خرید مجدد نشا یا بذر ندارید.اگر هم بخواهید بذر بکارید، برای هر هکتار ۳ تا ۴ کیلو بذر نیاز است که در حال حاضر قیمت هر کیلو بذر ۲۵۰ تا ۳۳۰ هزار تومان است و بذر ها در عمق ۳ تا ۵ سانتی متری زیر خاک باید کاشته شوند نه بیشتر و نه کمتر.راستی یک کار آسان تر و با سود دهی خوب هم تولید نشای گل گاو زبان است که میتوانید مقاله اش را در همین سایت با عنوان پرورش نشای گل گاو زبان، بخوانید.

قبلا گفتیم که فاصله بین ردیف ها ۷۰ سانتی متر باشد، حالا در هر ردیف فاصله بین کاشت نشا با نشای بعدی در همان ردیف، ۵۰ سانتی متر باید باشد.بهترین ماه ها برای کاشت گل گاو زبان در زمین هم اردیبهشت و آبان در دمای ۲۸ درجه سانتی گراد است. آبیاری، بعد از کاشت بذر، هر ۳ روز یکبار آب دهی لازم است که در شکل سنتی به روش غرق آبی انجام میشود.زمانی که گیاه شروع به رشد کرد هفته ای یکبار آبرسانی کافیست که تقریبا دو هفته بعد از کاشت میشود.بعد از گل دهی هم میتوان میزان آبدهی را به ماهی یکبار کاهش داد که البته اگر در مناطق باران خیز باشید کلا نیازی به آبیاری نیست و همان آب باران کفایت میکند.برداشت، برداشت محصول از اردیبهشت ماه که گیاه شروع به گل دهی میکند تا اواسط مرداد ماه ادامه دارد که البته اگر سال اول کاشت باشد و نشای غنچه دار کاشته باشید از تیر ماه باید شروع به برداشت کنید ولی در سالهای بعد از اردیبهشت محصول قابل برداشت است.برداشت گل گاو زبان به دلیل تراکم بالای محصول و شیره داشتن گل و خارهای ریز روی ساقه ها کاری نسبتا خسته کننده است که حتی در یک زمین ۱۰۰۰ متری هم به تنهایی از پس آن بر نمی آیید و نیاز به کارگر خواهید داشت.

برای یک هکتار زمین حداقل ۲۰۰ نفر و برای ۱۰۰۰ متر حداقل ۲۰ نفر کارگر نیاز دارید که در دو نوبت صبح و عصر باید اقدام به گل چینی کنند.

حواستان باشد غنچه ها را نچینید، گل باید کاملا باز شده باشد و در طول مدت گل دهی هر بوته تقریبا هر روز صبح و عصر گلهای تازه میدهد.

خشک کردن، گل گاو زبان را بعد از چینش نباید در کیسه های پلاستیکی ریخت و نباید روی هم انباشته شوند و خیلی سریع باید آن ها را به اتاق خشک کن منتقل کنید تا محصول از بین نرود، حداکثر نیم ساعت بعد از چینش گل ها باید در سایه پهن شوند و همان دمای تابستان برای خشک شدن گلها کافیست.

اگر فضای سایه کمی دارید یک اتاقک را قفسه بندی کنیدو گلها را روی قفسه ها بریزید، با این کار از فضای کم استفاده ی بیشتری میکنید.۲۴ ساعت بعد از پهن کردن گلهای تازه، گل ها خشک و آماده بسته بندی و فروش میشوند.

حساب و کتاب:هر ۸ تا ۱۰ بوته، ۴ کیلوگرم گل تازه میدهد که از هر ۴ کیلوگرم گل تازه یک کیلوگرم گل خشک بدست می آید در نتیجه هر ۸ تا ۱۰ بوته یک کیلوگرم گل خشک میدهند.در یک زمین ۱۰۰۰ متری حدود ۲۵۰۰ بوته کاشته میشود ، هر ۱۰ بوته یک کیلوگرم گل خشک میدهد پس از یک زمین ۱۰۰۰ متری ۲۵۰ کیلوگرم گل خشک بدست می آورید.قیمت فروش گل گاور زبان خشک حدود ۲۵۰.۰۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم است پس از یک زمین ۱۰۰۰ متری حدود ۶۰ میلیون تومان محصول بدست می آورید.اگر هزینه های آبیاری، کارگری، حمل و نقل، اجاره دستگاه های پخش کود و آماده سازی زمین در سال اول و … را کم کنید حداقل بین ۲۰ تا۲۵ میلیون تومان سود خالص خواهید داشت که برای یک سال در یک زمین کشاورزی ۱۰۰۰ متری مبلغ بسیار قابل توجهی است و با افزایش سطح زیر کشت به یک هکتار نیز، این مبلغ چند برابر میشود.

 

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر