آموزش گرفتن شوری ماهی دودی و پخت آن به سبک گیلانی
یکی از راه های خوشمزه پختن ماهی استفاده از روش طبخ گیلانی ها برای ماهی است. در این پست از یاس فان آموزش ماهی دودی گیلانی را برای شما قرار داده ایم که مواد لازم برای سه نفر است.
قدم اول شستن ماهی ، پاک کردن و گرفتن شوری آن است. اول باید فلسها، سر و دم آن را جداکنید و برای مدت ۵ تا ۱۰ ساعت در آب سرد قرار دهید. در این مدت چندبار آب آن را عوض کنید تا شوری ماهی تا جای ممکن گرفته شود. برنج را بشویید و روی آن، تا ارتفاع یک بند انگشت بالاتر از برنج، آب بریزید. با توجه به شوری ماهی، بهتر است برنج را بینمک یا کمنمک بپزید. شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس آن را کمتر کنید تا آب برنج بکشد. در این مرحله باید روغن را اضافه کنید و برنج را دم بگذارید.قبل از گذاشتن در قابمله کته، یک قطعه ماهی دودی را در کاسهای چینی یا سفالی بگذارید و روی برنج قرار دهید. به این ترتیب تا برنج دم بکشد ماهی هم به آرامی بخارپز خواهد شد. توصیه میکنیم از کاسه آرکوپال استفاده نکنید، زیرا ممکن است بشکند. بعد از گذشت حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، کاسه ماهی را بردارید و آب آن را دور بریزید، این آب بوی ناخوشایندی دارد. پس از جداکردن پوست ماهی، آن را تکهتکه کرده و به همراه کته نوش جان کنید.ماهی دودی را میتوانید پس از گرفتن شوری آن خشک کرده و در کمی روغن سرخ کنید. به این ترتیب ماهی دودی خشک شده با پلو خواهید داشت.