یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آموزشی

آموزش یک صابون دست ساز گیاهی مفید

عکس, آموزش یک صابون دست ساز گیاهی مفید
مواد لازم

۱۰۰ گرم روغن ضروری مورد علاقه شما مانند نعناع، لیمو، گل رز یا اسطوخودوس
۱ کیلوگرم روغن جامد قنادی
۳۵۰ گرم هیدروکسید سدیم، یا آب قلیایی. (به آن سود سوز آور نیز گفته می شود)
۹۰۰ گرم آب چشمه یا آب مقطر
۷۰۰ گرم روغن نارگیل / روغن زیتون

۱- مواد اولیه را آماده کنید. برای تهیه صابون با فرآیند سرد از روغن ها، آب قلیایی و آب استفاده می شود. هنگامی که این مواد در دمای مناسب ترکیب شوند، در فرآیندی به نام صابونی شدن، منجر به ایجاد صابون سخت می شوند. برای خرید مواد تشکیل دهنده ذکر شده به فروشگاه صنایع دستی یا فروشگاه های خواربار فروشی محلی خود بروید.

۲- فضای کاری صابون سازی خود را تنظیم کنید. استفاده از فضایی در آشپزخانه ساده ترین راه است زیرا شما نیاز به گرم کردن مواد روی اجاق گاز دارید. شما با آب قلیایی، یک ماده شیمیایی خطرناک کار می کنید، بنابراین مطمئن شوید که کودکان و حیوانات خانگی در حین کار دور و بر شما نباشند. یک روزنامه را روی میز پهن کنید و تجهیزات زیر را که تهیه کرده اید، روی آن قرار دهید:

عینک ایمنی و دستکش لاستیکی، برای محافظت در برابر آب قلیایی.
ترازویی برای وزن کردن مواد تشکیل دهنده.
یک کتری بزرگ ضد زنگ یا کتری لعابی. از آلومینیوم و قابلمه های با سطح نچسب استفاده نکنید.
یک ظرف شیشه ای یا پارچ با دهانه گشاد برای نگه داری آب و هیدروکسید سدیم.
دو عدد پیمانه پلاستیکی یا شیشه ای برای اندازه گیری.
قاشق پلاستیکی یا چوبی.
همزن برقی، که مخلوط کن غوطه وری هم نامیده می شود. این مورد کاملا ضروری نیست، اما مدت زمان مخلوط کردن را حدود یک ساعت کاهش می دهد.
دو دماسنج شیشه ای که بین ۲۷ تا ۳۷ درجه سانتی گراد را ثبت کنند. دماسنج های Candy برای این منظور به خوبی کار می کنند.
قالب های پلاستیکی یا جعبه کفش یا قالب چوبی که برای صابون سازی با فرآیند سرد مناسب هستند. اگر از جعبه کفش یا قالب چوبی استفاده می کنید، آن را با کاغذ پوستی پوشش دهید.
چندین حوله برای تمیز کردن.
۳- در مورد چگونگی کار کردن و استفاده درست از آب قلیایی مطالعه کنید. قبل از شروع مراحل ساخت صابون، هشدارهای ایمنی را که در کنار هیدروکسید سدیم وجود دارد، بخوانید. موارد زیر را در هنگام کار با هیدروکسید سدیم و صابون خام قبل از عمل آوری، به خاطر داشته باشید:

هیدروکسید سدیم هرگز نباید با پوست شما تماس پیدا کند، زیرا باعث سوختن شما خواهد شد.
در هنگام حمل و استفاده از هیدروکسید سدیم و صابون خام، عینک ایمنی و دستکش بپوشید.
برای جلوگیری از استنشاق بخار خارج شده از هیدروکسید سدیم، در محیط بیرون یا در یک محل با تهویه مناسب کار کنید.

مخلوط کردن مواد سازنده

۱- ۳۵۰ گرم هیدروکسید سدیم را اندازه گیری کنید. اطمینان حاصل کنید که تمام مواد تشکیل دهنده شما دقیقا طبق میزان ذکر شده اندازه گیری شوند. به خصوص که میزان آن ها زیاد نیست. برای اطمینان از اندازه گیری درست، از ترازو استفاده کنید، و برای سنجش میزان هیدروکسید سدیم از پیمانه اندازه گیری استفاده کنید.

۲- ۹۰۰ گرم آب سرد را اندازه گیری کنید. برای اطمینان از اندازه گیری دقیق از ترازو استفاده کنید و آب آن را درون یک ظرف بزرگ و غیر آلومینیومی مانند قابلمه استیل یا کاسه شیشه ای بریزید.

۳- هیدروکسید سدیم را به آب اضافه کنید. ظرف آب را زیر هود اجاق گاز قرار دهید، یا مطمئن شوید که پنجره ها باز هستند و اتاق به خوبی تهویه دارد. هیدروکسید سدیم را به آرامی به آب اضافه کنید و به آرامی با یک قاشق هم بزنید تا جایی که هیدروکسید سدیم به طور کامل حل شود.

خیلی مهم است که هیدروکسید سدیم را به آب اضافه کنیم. اگر آب را به هیدروکسید سدیم اضافه کنید، چون واکنش بین این دو ماده خیلی سریع است، ممکن است خطرناک باشد.
افزودن هیدروکسید سدیم به آب، موجب داغ شدن آب و خارج شدن بخار از ترکیب مورد نظر می شود. برای جلوگیری از استنشاق بخار متصاعد شده، صورت خود را دور نگه دارید.
مخلوط کردن را قطع کنید. اجازه دهید ترکیب خنک شود و گازهای آن کاملا از بین بروند.
۴- روغن ها را اندازه بگیرید. از ترازو مورد نظر برای سنجش ۷۰۰ گرم روغن نارگیل، ۱ کیلوگرم روغن جامد قنادی و ۷۰۰ گرم روغن زیتون استفاده کنید.

۵- روغن ها را ترکیب کنید. یک قابلمه بزرگ از جنس استیل ضد زنگ را روی اجاق گاز و روی حرارت متوسط رو به پایین ​​قرار دهید. روغن نارگیل و روغن جامد قنادی را اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا ذوب شود. روغن زیتون را اضافه کرده و هم بزنید تا همه روغن ها کاملا ذوب و ترکیب شوند، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.

۶- دمای هیدروکسید سدیم و روغن ها را اندازه گیری کنید. از دماسنج های مختلف برای هیدروکسید سدیم و روغن ها استفاده کنید و دمای آن ها را تحت نظر بگیرید تا این که هیدروکسید سدیم به ۹۵ تا ۹۸ درجه فارنهایت (۳۵ تا ۳۶ درجه سانتی گراد) برسد و روغن ها نیز به دمای مساوی یا پایین تر از آن برسند.

۷- هیدروکسید سدیم را به روغن ها اضافه کنید. هنگامی که این دو ماده به دمای مناسب رسیدند، هیدروکسید سدیم را با یک جریان آرام و ثابت به روغن ها اضافه کنید.

با یک قاشق چوبی یا مقاوم در برابر حرارت هم بزنید. از فلز استفاده نکنید.
اما برای هم زدن روغن می توانید از مخلوط کن برقی استفاده کنید.
حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به مخلوط کردن ادامه دهید تا “آشکار سازی” اتفاق بیفتد و مخلوط کمی سفت شود. خواهید دید که قاشق شما اثری مرئی در پشت سر خود باقی می گذارد، مانند چیزی که هنگام تهیه پودینگ می بینید. اگر از همزن چوبی استفاده می کنید، این اتفاق باید بعد از حدود ۵ دقیقه رخ دهد.
اگر آشکار سازی را بعد از ۱۵ دقیقه مشاهده نکردید، اجازه دهید مخلوط برای مدت زمان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ثابت بماند و مجددا مخلوط کنید.
۸- هنگامی که آشکار سازی رخ داد ، ۱۰۰ گرم روغن ضروری اضافه کنید. برخی از عطرها و روغن های ضروری (به عنوان مثال دارچین) باعث می شود صابون به سرعت جا بیفتد، بنابراین به محض اضافه کردن روغن ضروری، صابون را درون قالب ها بریزید.

بخش سوم: اضافه کردن صابون به قالب ها

۱- صابون را درون قالب بریزید. اگر از جعبه کفش یا قالب چوبی استفاده می کنید، توجه داشته باشید که آن را با کاغذ پوستی بپوشانید. برای جدا کردن آخرین قسمت های صابون از قابلمه جهت ریختن درون قالب ها از یک کاردک پلاستیکی قدیمی استفاده کنید.

قالب را با دقت در ارتفاع ۳ تا ۶ سانتی متری بالای میز نگه دارید و آن را رها کنید. این کار را چند بار انجام دهید تا حباب های هوا موجود در داخل صابون خام خارج شوند.
۲- قالب را بپوشانید. اگر از جعبه کفش به عنوان قالب استفاده می کنید، درب آن را بگذارید و با چند حوله بپوشانید. اگر از قالب صابون استفاده می کنید، قبل از افزودن حوله ها، یک تکه مقوا را روی درب آن ها قرار دهید.

حوله ها به عایق کاری صابون کمک می کنند تا امکان صابونی شدن فراهم گردد.
صابون را به مدت ۲۴ ساعت تحت پوشش، بدون دستکاری و دور از جریا هوا (از جمله سیستم تهویه هوا) قرار دهید.
۳- صابون را بررسی کنید. صابون طی ۲۴ ساعت مرحله ژل و فرآیند گرما را طی می کند. پوشش صابون را بردارید و بگذارید ۱۲ ساعت دیگر باقی بماند، سپس نتیجه را بررسی کنید.

اگر به طور دقیق اندازه گیری کرده و دستورالعمل ها را دنبال کرده باشید، ممکن است یک لایه سبک از یک ماده خاکستر مانند سفید در روی صابون وجود داشته باشد. این ماده اساسا بی ضرر است و می توانید با لبه یک خط کش قدیمی یا اسپاتول فلزی آن را جدا شد.
اگر یک لایه چربی ضخیم در روی صابون باشد، نمی توان از آن استفاده کرد، زیرا مواد سازنده از یک دیگر جدا شده اند. این اتفاق زمانی می افتد که اندازه گیری های شما دقیق نباشد، به اندازه کافی مواد را هم نزده باشید، یا تفاوت شدید دمایی بین هیدروکسید سدیم و روغن ها هنگام مخلوط شدن وجود داشته باشد.
اگر صابون به هیچ وجه نبسته باشد یا توده های سفید یا شفاف در آن دیده شود، این بدان معنی است که حالت اسیدی دارد و قابل استفاده نیست. این امر در اثر ایجاد اختلال در طی فرآیند عمل آوری صابون صورت می گیرد.
حتما بخوانید: روش ساخت بهترین ضد عفونی کننده طبیعی (برای سطوح) در منزل

بخش چهارم: فرآوری صابون
۱- قالب صابون را باز کنید. جعبه یا قالب را از صابون جدا کنید و اجازه دهید صابون روی حوله یا سطح تمیز قرار گیرد.

۲- صابون را به شکل میله هایی کوچک برش دهید. برای برش صابون از این نوع باید از فشار استفاده کنید. می توانید از چاقوی تیز، یک سیم طویل با دو دسته یا کلاف پلاستیکی محکم یا نخ ماهیگیری استفاده کنید.

۳- اجازه دهید صابون خشک شود. صابون را به مدت دو هفته روی کاغذ پوستی بر روی یک سطح صاف یا یک قفسه خشک کن قرار دهید تا فرآیند صابون سازی کامل شود و صابون کاملا خشک گردد. صابون را بعد از دو هفته برعکس کنید تا طرف دیگر آن نیز خشک شود.

۴- صابون را به مدت یک ماه در معرض هوا قرار دهید. اجازه دهید صابون حداقل یک ماه در معرض هوا قرار بگیرد. هنگامی که صابون به طور کامل خشک شد، مانند صابونی که از فروشگاه خریداری می کنید؛ در خانه از آن استفاده کنید، یا آن را به عنوان هدیه ای برای دوستان خود در نظر بگیرید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر