احساس ترشی در دهان و آروغ زدن ترش به این دلیل است
اگر آب دهان شما زیاد شده است یا اینکه در دهان شما مزه ترشی یا تلخی احساس می شود و علت اینکه زیاد آروغ می زنین به خصوص آروغهایی با مزه ی ترشیدگی این به دلیل زیاد شدن بلغم( سرد و تر ) است. در طب سنتی مزاج بلغم باید فورا اصلاح و درمان شود.زمستان فصل غلبه بلغم است و استفاده سردیها مانند سالاد کاهو، الویه و ماست زیاد، زیانآور بوده و در صورت استفاده، مسلما باید با مصلح خورده شود.زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با ماهی و ماکارونی نیز بلغم زا هستند و باید با ادویهجاتی مانند فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن یا زعفران استفاده شوند.تند غذا خوردن موجب تولید بلغم و سودای زیانآور میشود. همچنین خوابیدن بعد از غذا باعث افزایش بلغم میشود. خوابیدن بعد وعده ناهار نیز سبب افزایش بلغم میشود.
اگر شما این نشانه ها را دارید مزاج شما بلغم شده و باید درمان کنید:
ترشی دهان
بیماری پارکینسون
بیماری پیسی
نقرس (Gout)
تنگی نفس
تپش قلب (بالاخص در موقع بلند شدن از خواب)
سرفه زیاد
سپیدی بدن
پوست شل و آبدار
زود سفید شدن موها
سردی دست و پا
دیر هضم شدن غذا (توقف زیاد غذا در معده و آروغ زدن ترش)
خواب آلودگی و زیاد خوابیدن
جاری شدن آب از دهان در خواب
رقیق بودن آب بینی (ترشح زیاد بینی)
کم حواسی
زیادی دفع ادرار
سستی و ضعف
ریزش مو زودتر از زمان معمول
درد معده
قولنج (درد کمر و گردن و شانه ها)
گرفتگی ماهیچههای پشت و گردن
اگر شما نشانه های بالا را دارید حداقل سه نشانه باید از خوردن غذاهای زیر خودداری کنید :
لبنیات، سرکه، ترشی و لیته، شور، سیب زمینی، عدس، قارچ، گوشت گاو و گوساله، گوشت سفید (برای رماتیسمیها بد بوده و درد را زیاد میکند)، چای، قهوه، نسکافه، میوه ترش و نرسیده، نارنگی، کیوی، خیار پوست کنده، لیمو شیرین، کره گیاهی، نوشابه، برنج، سوسیس و کالباس از جمله غذاهای تشدید کننده عوارض مضر در افراد بلغمی مزاج است.
غذاهای زیر برای شما بسیار مفید است :
گوشت (شتر، گوسفند نر، کبوتر، گنجشک)، ادویهجات (مثل هل، دارچین، زنجبیل در حد متعادل, زیره، زعفران، زنیان، سیر، موسیر و خردل)، برخی سبزیها (مثل کرفس، نعناع، ریحان، جعفری، ترخون و مرزه)، کلم، مارچوبه، نخود، گردوی هندی، قدومه شیرازی، کدو حلوایی، لیمو ترش و گندم کامل از جمله مواد غذایی مفید برای افرادی با این مزاج است.