یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

بررسی تمام درمان های پارکینسون

عکس, بررسی تمام درمان های پارکینسون

پزشکان با تجویز داروها برای کاهش سرعت این بیماری تلاش می‌کنند،‌ اما پارکینسون لاعلاج است.پارکینسون کشنده نیست. اما در حال حاضر هیچ معالجه‌ای برای بیماری پارکینسون وجود ندارد. بیماران مبتلا به پارکیسنون به مرور زمان به خاطر ضعف در انجام برخی کارهای حیاتی بدن مانند تنفس جان خود را از دست می‌دهند. درمان‌هایی برای کم شدن علائم و بهتر کردن کیفیت زندگی در دسترس هستند.

تجویز دارو یا دارو درمانی
دارو درمانی می‌تواند جهت بهبود علائم اصلی پارکینسون مثل لرزش و مشکلات حرکتی استفاده شود. اگرچه همه‌ی دارو‌های در دسترس برای همه قابل استفاده نیست، تاثیرات کوتاه و دراز مدت آن‌ها متفاوت است. سه نوع دارو‌ی اصلی که عموما استفاده می‌شوند شامل:

قرص لوودوپا
آگونیست‌های دوپامین
بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز

دارو و قرص برای درمان پارکینسون

متخصص شما می‌تواند بخش‌های دارو درمانی شما را توضیح دهد، شامل خطرات مرتبط با هر دارو و این که کدام برای شما بهتر است. بررسی‌های منظم برای این که بفهمیم چه زمانی شرایط شما بهتر می‌شود و نیاز‌های شما تغییر می‌کند، لازم است.

درمان‌های غیردهانی
زمانی که علائم بیماری پارکینسون به سختی با قرص قابل کنترل باشد، تعداد دیگری از درمان‌ها می‌توانند به کار برده شوند مثل:

آپومرفین
کاربی دوپا
اگر دچار نوسانات شدید هستید نوعی از لوودوپا به نام کاربی دوپا می‌تواند برای شما به کار برده شود. این دارو به عنوان ژل در دسترس است که به طور مداوم به روی ناحیه شکم شما پمپ می‌شود و به داخل ورید‌های شکمی شما وارد می‌شود. یک پمپ خارجی به انتهای تیوب متصل شده که می‌توانید آن را با خود حمل کنید. این درمان فقط برای زمانی که نوسانات شدید یا حرکات غیر ارادی داشته باشید موثر است.

عمل جراحی
بیشتر افراد مبتلا به پارکینسون با دارو درمان می‌شوند اگرچه نوعی از عمل جراحی به نام تحریک مغزی عمیق در بعضی بیماران استفاده می‌شود. این عمل جراحی همچنین در مراکز متخصص مطالعه مغز در دسترس است، اما برای همه مناسب و قابل اجرا نیست. اگر قرار باشد عمل جراحی انجام شود، متخصص شما خطرات احتمالی و مزایای آن را به شما خواهد گفت.

تحریک مغزی عمیق
تحریک مغزی عمیق شامل القا کردن یک ژنراتور نبضی مشابه دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب به دیواره قفسه سینه شما است. این ژنراتور به یک یا دو سیم نازک در زیر پوست متصل شده و به دقت به مناطق مشخصی از مغز شما وارد می‌شود. یک جریان الکتریکی کوچک به وسیله ژنراتور نبضی تولید می‌شود که به داخل سیم‌ها جریان پیدا می‌کند و قسمتی از مغز را که به وسیله بیماری پارکینسون تحت تاثیر قرار گرفته، تحریک می‌کند. اگرچه عمل جراحی بیماری پارکینسون را درمان نمی‌کند، اما برای برخی از افراد علائم را کمتر می‌کند.

درمان علائم اضافی
همین طور که افراد از علائم اصلی بیماری پارکینسون مثل مشکلات حرکتی رنج می‌برند، آن‌ها می‌توانند طیف گسترده‌ای از علائم اضافی را تجربه کنند. این علائم که لازم است به تنهایی درمان شوند شامل:

افسردگی و نگرانی: این مورد می‌تواند به وسیله خود مراقبتی‌هایی مثل ورزش و درمان‌های روانشناسی یا دارو درمانی معالجه شود.
مشکلات خواب (بی خوابی): این مورد می‌تواند با بهبود بخشیدن به ساعات خوابتان حل شود.
اختلال در نعوظ: این مورد هم می‌تواند به وسیله دارو درمان شود.
عرق کردن بیش از حد: این مورد می‌تواند به وسیله استفاده از نسخه‌های ضد عرق یا در موارد بسیار شدید با عمل جراحی کاهش یابد.
مشکلات بلعیدن: این مورد می‌تواند به وسیله خوردن غذا‌های نرم یا با استفاده از مری مصنوعی در موارد شدید، بهبود یابد.
ترشح بزاق بیش از حد: این مورد می‌تواند به وسیله تمرین‌های بلعیدن یا در موارد شدید با عمل جراحی و دارو بهبود یابند.
بی اختیاری ادرار: این امر می‌تواند به وسیله ورزش‌هایی برای قوی‌تر کردن عضلات کف لگن، دارو درمانی یا عمل جراحی درمان شود.
جنون و دیوانگی: این مورد می‌تواند به وسیله درمان‌های ذهنی و در بعضی موارد با دارو درمان شود.

درمان‌های پشتیبان پارکینسون
درمان‌های متعددی برای این که با بیماری پارکینسون راحت‌تر زندگی کنیم و کمک کننده برای این که علائم روز به روز بیماری را کنترل کنید وجود دارد.

فیزیوتراپی
یک فیزیوتراپیست می‌تواند با شما کار کند تا در حین حرکت و ورزش کردن از کوفتگی عضلات و درد مفاصل رها شوید. هدف فیزیوتراپیست‌ها این است که راحت‌تر حرکت کنید و راه رفتن و انعطاف شما بهبود پیدا کند. همچنین آن‌ها سعی می‌کنند تا سطح آمادگی و توانایی شما برای کنترل اشیا را بهبود بخشند.

فیزیوتراپی

درمان حرفه‌ای
یک درمانگر حرفه‌ای می‌تواند نواحی و قسمت‌های سخت و دشوار در انجام کار روزمره تان را مشخص کند. به طور مثال پوشیدن لباس هایتان یا رفتن به خرید و مغازه.
آن‌ها می‌توانند به وسیله تمرین‌های عملی و تضمین کننده به شما کمک کنند و اطمینان دهند که خانه شما امن است و برای شما تنظیم و طراحی شده است. این امر می‌تواند به استقلال شما و این که کار هایتان را بدون کمک دیگران انجام دهید، تا حد زیادی کمک کند.

درمان‌های گفتاری و زبانی
بسیاری از افراد دارای بیماری پارکینسون در بلعیدن و گفتارشان مشکل دارند. یک درمانگر گفتار و زبان اغلب می‌تواند به وسیله آموزش چگونه صحبت کردن و تمرین‌های بلعیدن یا با کمک گرفتن از تکنولوژی، به شما کمک کند که مشکلاتتان را بهبود ببخشید.

پیشنهاد رژیم
برای بعضی از افراد مبتلا به پارکینسون تغییرات رژیمی می‌تواند به بهبود علائم کمک کند. این تغییرات شامل:

افزایش مقادیر فیبر در رژیم غذایی تان و این که مطمئن شوید که به منظور کاهش یبوست به مقدار کافی مایعات می‌نوشید.
افزایش مقدار نمک در رژیم تان و این که وعده‌های غذایی کوچک، اما مکرر را به منظور جلوگیری از مشکلات ناشی از کاهش فشار خون مثل سرگیجه در زمانی که می‌خواهید به سرعت سرپا بایستید، میل کنید.
تغییراتی در رژیم تان اعمال کنید تا از کاهش غیر ارادی وزن جلوگیری شود.
اگر تیم مراقبت شما تشخیص دهند که باید رژیم تان را تغییر دهید، آن گاه باید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.

پیشرفت نمود و میانگین بهبود در فعالیت های روزمره‭ ۲۶/۲۳۵ ‬بر آورد شد اگر چه با این ورش تغییر بارزی در وضعیت روانی ، برادی کینزی ، دیس کینزی و نوسان در پاسخ به دارو درمانی رخ نداد . در بیمارانی که قبل از عمل جراحی سابقه تالاموتومی داشتند تاثیر تحریک الکتریکی در بهبود سفتی عضلاین و فعالیت های حرکتی افزایش نشان داد . نتیجه گیری : تحریک الکتریکی هسته ونترالیس اینترمدیوس روش بسیار موثری در درمان بیماران مبتلا به پارکینسون مقاوم به درمان طبی بخصوص در مواردی که ناتوانی اصلی مربوط هب لرزش باشد محسوب می گردد . د رموارد پارکینسون دو طرفه با کاشت الکترود در هر طرف می توان بطور موثری علایم بیماران را کنترل نمود . در موارد شکست تالاموتومی در درمان می توان با تحریک الکتریکی در همان طرف وضعیت بیماری را بهبود بخشید . بعلاوه در صورت لزوم استفاده از تحریک الکتریکی در سمت مقابل تالاموتومی می اتوند از بروز عوارض جانبی آن ناچیز بوده و با تغییر در پارامترهای تحریگ برگشت پذیر است بنابر این با توجه به نتایج بالینی مشابه می تواند جایگزین روشهای جراحی تخریبی از جمله تالاموتومی بهبود یافت متعاقب عمل جراحی بطور متوسط عملکرد حرکتی بیماران‭۵۳/۰۲ ‬ بود . با تحریک الکتریکی وضعیت بالینی بیماران بر اساس معیار‭UPDRS‬ بطور متوسط .‭۳۸/۷‬ و متوسط میزان کاهش در سفتی عضلانی‭۷۵/۰۹ ‬ چکیده: اهداف : از مدتها پیش اثرات مفید تخریب هسته و نترالیس اینتر مدیوس تالاموس در درمان لرزش سفبی عضلانی در بیماران مبتلا هب پارکینسون مفاوم به درمان طبی شناخته شده است با توجه به سهولت تعیین محل این هسته در ونتریکولوگرافی در این مطالعه اثرات تحریک الکتریکی تالاموس در درمان علائم بیمار ی پارکینسون مودر بررسی قرار گرفته است وش کار : جهت بررسی اثرات بحریک الکتریکی تالاموس در این مطالعه تحربی‭ ۱۱ ‬الکترود به روش استریوتاکسی در هسته ونترالیس اینتر مدیوس‭ ۱۰ ‬بیار مبتلا به پارکینسون در سمت مقابل به حداکثر علائم بالینی کار گذاشته شده است . این بیماران به درمان دارویی پاسخ مناسب نداده و از سال‭ ۱۳۷۷ ‬تا‭ ۱۳۸۱ ‬جهت عمل جراحی به بخش جراحی اعصاب بیمارستان شهدا ارجاع شده اند . جهت ارزیابی این بیماان متعاقب تتحریک الکتریکی از معیار‭(Unified Parkinson’s Disease rating Scale ) UPRDS‬ استفاده شده است . همچنین اثر تداخلی متغیرهای متعدد بر نتایج درمان مودر در بررسی قرار گرفته است . نتایج : در طول بطور متوسط‭ ۱۸ ‬ماه پیگیری بیماران میانگین بهبود در وضعیت لرزش‭۷۵/۷۵ ‬

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر