بهترین خوراکی ها برای بدن در زمان آلودگی هوا و آلایندهها
آلایندهها و عوامل مخرب محیطی باعث میشوند سلولهای بدن از سوی رادیکالهای آزاد دچار آسیب شوند ، داشتن یک برنامه غذایی سالم کمک زیادی به بدن می کند تا از بیماری ها در این شرایط دور بماند .
بتاکاروتن یکی از کاروتنوییدهای مهم و پیشساز ویتامین A است که برای تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. سبزیها و میوههای سبز، زرد و نارنجی مانند هویج، کدوحلوایی، انواع کلم، اسفناج، از منابع خوب بتاکاروتن هستند. توصیه میشود روزانه ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزیها و ۲ تا ۴ واحد از گروه میوهها مصرف شود.
روزانه از شیر و مواد لبنی کم چرب و پروبیوتیک، مانند ماست و پنیر کم چرب باید به مقدار کافی مصرف شود. همچنین از مصرف غذاهای سرخ شده، فست فودها و غذاهای فراوری شدهای که مواد نگهدارنده دارند، پرهیز کنید.
مصرف روزانه میوههای حاوی پکتین برای کاهش خطر آلودگی هوا بسیار مناسب است. از سوی دیگر ویتامین C در سبزیها و میوههای تازه از جمله مرکبات، کیوی، فلفل سبز، انواع کلم، گوجه فرنگی، سبزیهای برگی و اسفناج به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
توصیه میشود دانشآموزان، هر روز یک بسته میانوعده سالم، شامل یک میوه، مانند سیب یا مرکبات، شیر کم چرب و ۵۰ گرم از انواع مغز، مصرف کنند.
مصرف ماهیهای روغنی که سرشار از امگا ۳ هستند، میتوانند در خنثی کردن اثر زیانبار ترکیبات التهابآور، مفید باشند. بهتر است ماهی به صورت بخارپز یا تنوری با افزودن چاشنیهایی مانند آب لیمو یا آب نارنج مصرف شود.