یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

تاثیر قرص لووتیروکسین یا همان قرص تیروئید روی ریزش موها

عکس, تاثیر قرص لووتیروکسین یا همان قرص تیروئید روی ریزش موها
یکی از قرص هایی که زیاد توسط پزشک برای بیماری های تیروئید تجویز می شود قرص لووتیروکسین ( Levothyroxine) است که در این پست از یاس فان به معرفی آن و تاثیرش روی ریزش موها می پردازیم. این قرص که در بین عوام به قرص تیروئید شناخته می شود در واقع برای درمان کم کاری تیروئید تجویز می شود و جزو داروهای هورمونی است. لووتیروکسین، علاوه بر کم‌کاری تیروئید، برای درمان گواتر و بعضی از انواع سرطان تیروئید هم تجویز می‌شود و به‌شکل کپسول و قرص و شربت لووتیروکسین موجود است.معمولا مصرف لووتیروکسین در دوران بارداری بی‌خطر است و حتی لازم است که در دوران بارداری مصرف لووتیروکسین را ادامه دهید. مصرف دوز کمتر یا بیشتر هورمون تیروئید در دوران بارداری می‌تواند برای شما یا کودکتان مشکلاتی ایجاد کند. همچنین لازم است در دوران بارداری به‌طور منظم آزمایش خون بدهید تا دوز مناسب لووتیروکسین را دریافت کنید. معمولا بیشتر خانم‌ها در دوران بارداری به دوز بیشتر لووتیروکسین نیاز دارند.کم‌کاری تیروئید موجب ریزش مو می‌شود و این ارتباطی با مصرف لووتیروکسین ندارد. از آنجا که چرخه رشد طبیعی مو چند ماه زمان می‌برد، ریزش مو مربوط به بیماری چند ماه بعد از شروع بیماری هم دیده می‌شود. اگر درمان با لووتیروکسین از قبل شروع شده باشد، شاید این‌طور به نظر برسد که این ریزش مو به‌دلیل استفاده از داروست؛ در حالی که معمولا موها بعد از درمان با لووتیروکسین، مجدد رشد می‌کنند که اثر آن چند ماه بعد از مصرف دارو مشخص می‌شود.
این قرص برای شما مضر است اگر :
در گذشته نسبت به لووتیروکسین یا داروی دیگری واکنش حساسیتی داشتید؛
مشکلی دارید که روی غده فوق کلیه شما اثر می‌گذارد (اگر مطمئن نیستید، پزشک در این زمینه کمکتان می‌کند).
حمله قلبی؛
فشار خون بالا؛
مشکلات قلبی مانند آنژین، بیماری قلبی یا نارسایی قلبی؛
دیابت
مصرف لووتیروکسین به این صورت است که معمولا روزی ۱ عدد قرص لووکسین با معده خالی، ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت قبل از مصرف صبحانه یا نوشیدنی حاوی کافئین مثل چای یا قهوه مصرف می‌شود.همراه قرص یا کپسول لووتروکسین یک لیوان کامل آب بنوشید تا کپسول در گلویتان گیر نکند.غذا و نوشیدنی‌های کافئین‌دار جذب لووتیروکسین توسط بدن را متوقف می‌کند؛ بنابراین قرص به‌خوبی عمل نخواهد کرد.اگر قرص را به نوزاد، کودک یا فردی می‌دهید که نمی‌تواند به‌خوبی آن را ببلعد، قرص را در ۵ تا ۱۰ میلی‌لیتر آب حل کنید و با قاشق به او بدهید. قرص را فقط با آب حل کنید و آن را با غذا ترکیب نکنید.
شربت لووتیروکسین هم برای کودکان و هم برای افرادی که با بلعیدن قرص مشکل دارند وجود دارد. اگر شما یا کودکتان از شربت لووتیروکسین استفاده می‌کنید، معمولا داروساز شربت مخصوص شما را آماده می‌کند و همراه سرنگ یا قاشق مخصوص دارو در اختیارتان می‌گذارد تا از دوز مناسب دارو استفاده کنید. از قاشق غذاخوری برای اندازه‌گیری دارو استفاده نکنید.
عوارض قرص لووکسین 
لووتیروکسین نیز مانند سایر داروها ممکن است عوارض جانبی داشته باشد؛ هرچند عوارض لووکسین خیلی شایع نیست و هرکسی دچار آن نمی‌شود. اگر از دوز مناسب لووتیروکسین استفاده کنید، باید عوارض داروی لووتیروکسین از بین برود.عوارض داروی لووتیروکسین معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که دوز مصرفی شما بیشتر از نیازتان باشد. معمولا این عوارض جانبی با مصرف دوز کمتر لووتیروکسین یا قطع داروی لووتیروکسین از بین می‌رود. عوارض جانبی شایع لووتیروکسین معمولا مشابه پرکاری تیروئید است. اگر عوارض لووکسین که در ادامه آوردیم شما را ناراحت کرد یا از بین نرفت، با پزشک یا داروساز صحبت کنید:
تب؛
سردرد؛
خستگی؛
درد مفصل؛
عصبی‌بودن؛
تغییر اشتها؛
گرفتگی عضلات؛
احساس مریضی؛
استفراغ یا اسهال؛
گرگرفتگی یا تعرق؛
حساسیت به گرما؛
تغییر در چرخه قاعدگی؛
لرزش معمولا لرزش دست‌ها؛
احساس بی‌قراری یا تحریک‌پذیری یا مشکلات مربوط به خواب.
عوارض جانبی جدی داروی لووکسین
هرچند این عوارض به‌ندرت اتفاق می‌افتد، بعضی افراد با مصرف لووتیروکسین دچار عوارض جانبی جدی می‌شوند. در موارد زیر حتما با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید:
تشنج؛
درد معده؛
حالت تهوع؛
درد قفسه سینه؛
درد در قسمت فوقانی بدن؛
ضربان تند قلب یا نامنظم یا تپش قلب.
در موارد نادر، ممکن است واکنش حساسیتی جدی (آنافلاکسی) نسبت به لووتیروکسین اتفاق بیفتد. اگر علائم زیر را داشتید حتما با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید:
خس‌خس سینه؛
سختی در تنفس یا تکلم؛
سفتی قفسه سینه یا گلو؛
ورم دهان، صورت، لب‌ها، زبان یا گلو؛
جوش پوستی که شامل خارش، قرمزی، تورم، تاول یا لایه‌لایه‌شدن پوست است.
حتما بخوانید: درمان جوش با زینک؛ نحوه اثرگذاری زینک بر انواع جوش، نوع و میزان مصرف آن
این موارد فهرست کاملی از عوارض لووتروکسین نیست. برای آشنایی با سایر عوارض دارو حتما برچسب همراه دارو را مطالعه کنید.
تداخل دارویی لووتیروکسین
تداخل دارویی قرص لووتیروکسین
بعضی داروها ممکن است با هورمون تیروئید تداخل داشته باشد؛ بنابراین لازم است دوز لووتیروکسین تغییر کند. این داروها شامل موارد زیرند:
داروهای دیابت؛
ریفامپسین (Rifampicin)؛
آمیودارون (Amiodarone)؛
داروی رقیق‌کننده خون وارفارین (Warfarin)؛
داروهای تشنج مانند کاربامازپین (Carbamazepine) و فنی‌توئین (Phenytoin)؛
استروژن‌ها مانند قرص‌های ضدبارداری ترکیبی یا قرص‌های مربوط به درمان جایگزینی هورمون.
ضداسیدها؛
نمک‌های آهن؛
نمک‌های کلسیم؛
اورلیستات (Orlistat)، دارویی برای کاهش وزن؛
سوکرالفات (Sucralfate)، دارویی برای درمان زخم معده؛
بعضی داروهای کاهش کلسترول مانند کلستیرامین (Colestyramine)، کلستیپول (Colestipol) یا کوله‌سوالام (Colesevelem).
درمورد فاصله زمانی لازم برای استفاده از این داروها با پزشک یا داروساز مشورت کنید. در صورت استفاده از داروهای گیاهی ازجمله داروی گیاهی جایگزین لووتیروکسین، ویتامین‌ها و مکمل‌ها با پزشک مشورت کنید. اطلاعات کمی درمورد استفاده هم‌زمان این مواد با لووتیروکسین وجود دارد.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر