ترشی و شور گوجه گیلاسی
نمک………………۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
شوید تازه خرد شده…………..نصف لیوان فرانسوی دستهدار
پودر فلفل قرمز…………………نصف قاشق چای خوری
دانه خردل………………نصف قاشق چای خوری
گوجه گیلاسی……………..۲ لیوان فرانسوی دستهدار
آب…………..۲ لیوان فرانسوی دستهدار
سیر خرد شده……………….۴ حبه
سرکه……………..۱ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر……………۱/۴ لیان فرانسوی دستهدار
لیمو ترش……………….۱ عدد
سرکه، آب، نمک و شکر را داخل یک قابلمه بریزید. سپس با کمک لبه چاقو یا پوست گیر مخصوص پوست لیمو قسمت رنگی پوست لیمو را به آرامی برش دهید و با سایر مواد مخلوط کنید. توجه داشته باشید که بخش سفید پوست لیمو طعم تلخی دارد و نباید همراه با بخش زرد رنگ آن جدا شود.
مواد را داخل قابلمه بریزید و تا حل شدن کامل نمک و شکر در آب حرارت دهید. سپس حرارت گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شود. گوجه گیلاسیها را به خوبی بشویید و خوب خشک کنید. سپس با استفاده از خلال دندان یک یا دو سوراخ روی گوجه ایجاد کنید. گوجه، شوید، سیر خرد شده، فلفل قرمز و دانه خردل را به اندازه مساوی داخل شیشهها بریزید. توجه داشته باشید که حتما از یک شیشه تمیز و کاملا خشک برای تهیه ترشی استفاده کنید. زیرا در غیر این صورت ترشی شما کپک میزند.
بعد از ریختن گوجه و سایر سبزیجات مخلوط سرکه را که حال دیگر خنک شده روی گوجهها بریزید. در نهایت درب ترشی گوجه گیلاسی را محکم کنید. میتوانید از این ترشی گوجه گیلاسی خوشمزه برای یک ماه در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه شور گوجه گیلاسی
گوجه گیلاسی………………۱۰۰ گرم
سیر……………..۶ جبه
فلفل سبز……………..۵ عدد
شوید و مرزه…………….هر کدام چند شاخه
آب جوشیده سرد……………..به اندازه شیشه
نمک……………به مقدار لازم
طرز تهیه شور گوجه به این صورت است که ابتدا باید گوجهها را همانند روش قبل با استفاده از خلال دندان سوراخ کنید. سپس حدود یک سوم شیشهها را با گوجه گیلاسی پر کنید. سپس سیر، فلفل و سبزیجات را به آن اضافه کنید. آب و نمک را در یک ظرف جداگانه با هم ترکیب کنید. سپس طعم آن را بچشید که به اندازه کافی شور و نمکین شده باشد. حال آب نمک را به گوجه گیلاسی اضافه کنید و ظرف را پر کنید. شور گوجه گیلاسی را در یخچال قرار دهید و بعد از ۳ تا ۴ روز میتوانید آن را مصرف کنید.