تفاوت ژامبون کالباس و بیکن را بدان
ژامبون یا به فرانسوی jambon نوعی فرآورده گوشتی است که از گوشت ران حیوانات فرآوری شده که به صورت ساده یا دودی پخته میشود و به آن مواد نگهدارنده و نمک اضافه میکنند. در ایران اینطور جا افتاده است که به کالباسهای با درصد گوشت بیشتر از ۷۰ درصد، ژامبون گفته میشود. ولی در اروپا نحوه تولید کالباس و ژامبون متفاوت است.
بیکن، نوعی خوراک فراوری شده از گوشت خوک است که در کشورهای اسلامی با گوشتهای حلالی مانند گوشت گوسفند، گوساله، مرغ و بوقلمون نیز درست میشود. بیکن در واقعیت گوشت خوک نمک سود شده است که به دو صورت دودی و خشک کردن، فرآوری میشود. امروزه در کشورهای اسلامی انواعی از بیکنها وجود دارد که با گوشت مرغ، گوساله و بوقلمون تهیه میشود. کلمه بیکن از واژه آلمانی bacho نشات گرفته شده است که در گذشته از برشهای باریک گوشت پهلو که چربی کمتری نسبت به شکم دارند یا پشت خوک به روش نمک سود کردن و خشک کردن تهیه میشده است. در روش نمک سود کردن به دلیل قرار گرفتن گوشت در یک محیط بسیار شور، تقریباً هر سلول زندهای مرده یا به طور موقت غیر فعال میشود. روش نمک سود کردن و خشک کردن برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است. از بیکن تازه نیز میتوان برای مدتها در هوای خنک نگهداری کرد اما برای مصرف نیاز به پخته شدن و حرارت دیدن دارد. بیکنها معمولاً در کنار انواع غذاها سرو میشوند و به عنوان خوراک اصلی شناخته نمیشوند. بیکنها بسته به نوع برش و قسمت برش انواع مختلفی دارند.