یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

خشکی چشم دلایل و درمان های قطعی آن

عکس, خشکی چشم دلایل و درمان های قطعی آن
یکی از بیماری های آزار دهنده ی چشم که حتما باید درمان شود خشکی چشم است. این مشکل ممکن است به دلیل افزایش سن ایجاد شود یا به دلیل خشکی هوای محل سکونت. حتی تماشای زیاد لپ تاپ و گوشی هم می تواند باعث آن شود. لنزهای تماسی یکی دیگر از دلایل خشکی چشم می باشند. ابتلا به بیماری‌هایی مثل دیابت و… هم می‌تواند باعث ترشح کمتر اشک شود.
غدد اشکی مسوول ترشح اشک هستند، اما در بعضی شرایط تولید اشک به علل مختلف کاهش می یابد. این کاهش گاهی آنقدر شدید است که افراد حتی در مواقع غم شدید هم قادر به گریه کردن نیستند. در چنین شرایطی فرد دچار خشکی چشم خواهد شد. مبتلایان به این مشکل برای خشک نشدن چشم به کمک نیاز دارند و لازم است هر چند ساعت (یا چند دقیقه) یکبار، از اشک های مصنوعی استفاده کنند. این مشکل در صورت درمان نشدن حتی ممکن است باعث کوری فرد شود.شاید به نظر عجیب برسد، اما خشکی چشم معمولا باعث ریزش اشک می شود و این اشک ریزش در واقع پاسخی به تحریک چشم است. چشمی که بر اثر خشک شدن تحریک شده، اشک ریزش می کند و فرد حس می کند نمی تواند چشمانش را به مدت طولانی باز نگه دارد. بعد از تماشای تلویزیون و مطالعه هم معمولا چشم ها دچار آبریزش و سوزش می شوند.
درمان خشکی چشم :معمولا برای درمان خشکی چشم، استفاده از قطره های چشمی یا اشک های مصنوعی بهترین روش هستند. محتویات این قطره ها شبیه ترکیب اشک است. انواع مختلفی از اشک های مصنوعی ساخته شده اند که برای افراد مختلف به کار می روند. بعضی از بیماران روزی ۱۲ بار از آنها استفاده می کنند اما گاهی لازم است فرد هر چند دقیقه یک بار، این قطره ها را در چشم بریزد.روش دیگر درمان، نگه داشتن اشک در چشم است. در این روش، جراح چشم پزشک کانال های خروجی اشک را که به بینی راه دارند، به طور موقت یا دائم مسدود می کند. با این کار اشک ساخته شده، در چشم ذخیره می شود و مدت طولانی تری روی چشم باقی می ماند.اشک هم مانند هر مایع دیگری تبخیر می شود و یک روش دیگر برای درمان خشکی چشم، جلوگیری از تبخیر سریع اشک است. مثلا در زمستان ها که از دستگاه های گرم کننده استفاده می شود، می توان با مرطوب نگه داشتن محیط (مثلا قرار دادن یک ظرف آب روی بخاری) رطوبت را به هوای اتاق اضافه کرد تا از تبخیر سریع اشک جلوگیری شود.استفاه از عینک های محافظ در روزهای پر باد نیز می تواند تا حدی مانع خشکی چشم شود. در این شرایط افرادی که دچار خشکی چشم هستند باید تا حد امکان از رفتن به مکان های خیلی گرم، بادخیز و پردود اجتناب کنند.عده ای نیز معتقدند با افزودن اسیدهای چرب حاوی امگا۳ به رژیم غذایی می توان با خشکی چشم مبارزه کرد. این اسیدهای چرب در بعضی غذاها (مثلا ماهی سالمون و ساردین) وجود دارند. گاهی نیز چشم پزشک بعضی داروها را برای مقابله با خشکی چشم پیشنهاد می کند. این داروها به شکل قطره های چشمی، پمادها یا ژل ها هستند.
از درمان های قطعی خشکی چشم می توان به درمان های جراحی اشاره کرد. اما همه ی جراحی ها جزو درمان های قطعی محسوب نمی شوند؛ به عنوان مثال یکی از عوارض خشکی چشم زخم شدن و کدر شدن سطح قرنیه می باشد، در این گونه موارد با بررسی های لازم پزشک متخصص پیوند قرنیه را برای درمان پیشنهاد می دهد، که در صورت موفقیت خشکی چشم به طور کامل درمان می شود، اما باید این نکته را خاطر نشان کرد که در اکثر مواقع این عمل با موفقیت همراه نخواهد بود.بستن سوراخ های خروجی اشک از جراحی هایی است که موفقیت بالایی را در پی دارد.در صورتی که بیماری در مراحل اولیه یا میانی باشد با تجویز قطره ی اشک مصنوعی و استفاده از آن پس از مدتی بیماری بهبود پیدا می کند.ایمپلنت اشک از موارد درمان قطعی خشکی چشم می باشد،در حال حاضر در دست بررسی می باشد.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر