یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

خورش نارنج شمالی با طعم گردو و مرغ محلی

عکس, خورش نارنج شمالی با طعم گردو و مرغ محلی

غذایی که در آن مرغ و نارنج و گردو باشد را می توان یک غذای ایده آل ایرانی پسند دانست. این غذای شمالی خوشمزه از مواد زیر درست می شود:(خورش نارنج آبی را با گوشت گوسفند یا گوساله و حتی با دل و جگر مرغ هم طبخ می‌کنند. در صورت درست کردن این خورش با گوشت گوسفند یا گوساله مدت زمان پخت آن ۲ ساعت است.)

مواد برای ۵ نفر:

روغن مایع: به میزان لازم……..آب: ۳ لیوان
سیر تازه: ۲ بوته …….گوشت سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
گردو سابیده شده: ۳ قاشق غذاخوری………نارنج: ۵ عدد
آرد برنج: ۱ قاشق چایخوری…………نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

برای تهیه این خورش لذیذ و خوشمزه ابتدا سیرها را رنده کنید. در یک ماهیتابه ۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی شعله ملایم گاز گرم کنید. سپس سیرهای رنده شده را به روغن گرم شده اضافه کنید و کمی تفت دهید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم به میزان دلخواه اضافه کنید و باز هم تفت دهید. حالا آرد برنج و گردو سابیده شده یا آسیاب شده را به سیرهای در حال تفت اضافه کنید.

سیر، گردو و آرد برنج را کمی تفت دهید و سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. گوشت سینه مرغ را بعد از شستن به قطعات متوسط تکه تکه کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید. به محض این‌که رنگ گوشت مرغ تغییر کرد و سفید شد مخلوط سیر، گردو و آرد برنج را به آن اضافه کنید و تمام مواد را با هم مقداری تفت دهید. در مرحله بعد ۳ لیوان آب به مخلوط فوق اضافه کنید و اجازه دهید خورش به مدت ۱ ساعت روی شعله ملایم گاز بپزد. حین پخت خورش درب قابلمه را کمی نیمه باز بگذارید تا گردو باعث سر رفتن خورش نشود.

در فاصله پختن خورش، نارنج‌ها را به دو نیم تقسیم کنید، هسته نارنج‌ها را جدا کنید و سپس آب بگیرید. در این مرحله باید یک کار جالب انجام دهید. یک کفگیر آهنی که در زبان محلی اهالی مازندران به آن «آهن کچه» می‌گویند را باید روی شعله گاز داغ کنید. کفگیر باید حسابی داغ و گداخته و قرمز شود. حالا کفگیر آهنی گداخته شده را در چندین مرحله در آب نارنج فرو کنید و درآورید. چند بار این کار را انجام دهید تا آب نارنج به رنگ آبی مایل به بنفش درآید.

حالا آب نارنج آبی مایل به بنفش را در خورش در حال پخت بریزید و اجازه دهید تا خورش نارنج آبی با گوشت مرغ حسابی بپزد و جا بیفتد و گردوها به روغن بیفتند. خورش نارنج آبی با گوشت مرغ را با پلو سفید و سبزی خوردن یا چاشنی مورد علاقه‌شان میل می‌کنند.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر