خوشمزه ترین روش پختن ماهی لونگی
مواد لازم میانی:
گردوی آسیاب کرده …………………۷۵گرم
دانه انار برای تزئین …………………..میزان لازم
کره…………………. ۲۵ گرم
پیاز رنده کرده………………. ۱ عدد
سیر له کرده……………….۱حبه
سبزی خرد کرده (برگ سیر، چوچاق، خالواش) ……………….۱۰۰گرم
رب ازگیل………………… ۲ قاشق سوپخوری
ماهی سفید ……………….. ۱عدد
نمک……………………به میزان لازم
آبلیمو……………………۱ قاشق چایخوری
روش تهیه مواد میانی:
کره را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا آب شود. آنگاه پیاز و سیر را بیفزائید و تفت دهید تا پیاز نرم شود. حالا سبزی و گردو را بیفزائید و اندکی تفت دهید. سپس گردو و رب ازگیل را بیفزائید و مخلوط کنید.یادآوری۱: میتوانید به جای ماهی سفید، از ماهی دلخواهتان استفاده نمائید. اگر رب ازگیل در دسترستان نبود، میتوانید از رب آلوچه یا رب انار نیز استفاده کنید.
آموزش :
ماهی را پاک کنید، بشوئید و با هوله کاغذی آشپزخانه خشک نمائید. آنگاه مخلوط نمک و آبلیمو را داخل شکم ماهی و اطرافش بمالید.
حالا شکم ماهی را با مواد میانی پر کنید و شکاف آن را با خلال دندان محکم کنید. سپس ماهی را در سینی چربکرده فر بگذارید و به مدت تقریبی یک ساعت در فر گرم کرده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، بپزید.
در اواسط پخت قدری ربازگیل روی ماهی بمالید. اکنون لونگی را برای پذیرائی در دیس مناسبی بگذارید و با انار بیارائید.