درمان سوزش معده در زنان باردار با هندوانه و خواص دیگر آن
هندوانه چه ویتامین هایی دارد ؟ برای چه افرادی مناسب است ؟ خواص درمانی آن چیست ؟ چاق می کند یا لاغر ؟ درواقع هندوانه سرشار از پتاسیم و ویتامینهای A ، C و B است اما آنچه که میوه هندوانه را ضروری میکند لیکوپن ( آنتی اکسیدانی که باعث میشود میوه به رنگ قرمز تیره در آید) است.دو ویتامین مهم در هندوانه ویتامینهای A و C است. ویتامینA موجود در هندوانه به شکل کاروتنوئید وجود دارد. هندوانه همچنین منبع خوبی از ویتامینC است. یک فنجان هندوانه تازه حاوی حدود ۱۲میلی گرم ویتامینC است. مطالعات متعدد از تأثیرات مفید لیکوپن وجود دارد که موجب میشود تا آنتی اکسیدان موجود در آن، خطر سکته مغزی همچنین سطح فشار خون را کاهش دهد. هندوانه حاوی مقدار زیادی آب است. این در مورد اهمیت میوه هندوانه بود ، اکنون نگاهی به فواید غذایی هندوانه بیاندازیم.یک فنجان هندوانه خرد شده حاوی حدود ۴درصد مقدار توصیه شده روزانه برای پتاسیم است.حدود ۱۷۵-۲۰۰ کالری هندوانه تازه به شما ۳-۴ گرم فیبر غذایی میدهد که مخلوط خوبی از فیبر محلول و نامحلول است.یک وعده هندوانه حاوی حدود ۱۱.۶گرم کربوهیدرات است که ترکیبی از فیبر غذایی، نشاسته و قندها است.
فواید هندوانه :
قلب شما را سالم نگه میدارد (طبق تحقیقات ، داشتن هر روز یک برش هندوانه میتواند تجمع کلسترول بد خون را متوقف کند، در نتیجه از بیماری قلبی جلوگیری میکند. مصرف منظم هندوانه همچنین با رسوبات چربی کمتر در داخل رگهای خونی ارتباط دارد.این خواص هندوانه سالم برای قلب را میتوان به سیترولین، ماده شیمیایی موجود در میوه نسبت داد. طبق مطالعهای، سیترولین میتواند اثرات مفیدی بر تصلب شرایین داشته باشد. همچنین مشخص شده است که سیترولین سفتی شریانی را در زنان یائسه، کاهش میدهد)
به درمان التهاب کمک میکند(یکی دیگر از ترکیبات اصلی موجود در هندوانه لیکوپن است که فواید زیادی دارد. در یک مطالعه آمریکایی، مشخص شد که لیکوپن دارای خواص ضد التهابی است)در میان کاروتنوئیدهای مختلف، لیکوپن بهترین شناخته میشود. در حقیقت، اثرات مفید لیکوپن برای التهاب حتی بهتر از بتاکاروتن، یک کاروتنوئید مهم تلقی میشود.
شما را هیدراته نگه میدارد:هندوانه ۹۰درصد آب است که آن را به یکی از بهترین منابع آبرسانی تبدیل کرده است. از نظر ادرار آور بودن بسیار بهتر از الکل یا کافئین است. از آنجا که یک منبع طبیعی است، ادرار را بدون ایجاد فشار در کلیهها افزایش میدهد.
به مبارزه با سرطان کمک میکند(طبق یک مطالعه، مشخص شده است که لیکوپن موجود در هندوانه میزان شورش سلولهای سرطانی را کاهش میدهد. لیکوپن رنگدانه ای است که هندوانهها را به رنگ قرمز تبدیل میکند و از آنجا که یک آنتی اکسیدان قوی است، از بروز برخی سرطانها جلوگیری میکند.یک وعده دو فنجانی هندوانه حاوی حدود ۲۰ میلی گرم لیکوپن است که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند و از انواع مختلف سرطان محافظت میکند. طبق مطالعهای در شیکاگو، لیکوپن به ویژه در سلولهای سرطانی پروستات خاصیت شیمیایی پیشگیری از خود نشان میدهد .لیکوپن نیز در درمان عفونت HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) که ممکن است منجر به سرطان رحم شود مفید شناخته شده است.سیترولین همچنین برای بررسی اثرات آن به صورت خارجی به آب میوهها اضافه شده است و ثابت شده است که تنها سیترولین موجود در هندوانه است که بر درد عضلات تأثیر دارد.مشخص شده است که سیترولین روند حذف اسید لاکتیک را تسریع میکند، در نتیجه درد عضلات را تسکین میدهد. نوشیدن آب هندوانه همچنین میتواند به عضلات شما کمک کند اکسیژن بیشتری دریافت کنید .
به هضم غذا کمک میکند(هندوانه ، همانطور که گفته شد حاوی مقادیر زیادی آب است و از این رو میتواند به هضم غذا کمک کند. همچنین حاوی فیبر است ، بنابراین باعث هضم غذا و جلوگیری از یبوست میشود)
هندوانه منبع بسیار خوبی از لیکوپن است مشخص شد که خطر بیماری دژنراتیو ماکولا را کاهش میدهد. آنتی اکسیدانها برای سلامتی چشم ضروری هستند زیرا از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. اثر رادیکال های آزاد میتواند ترسناک باشد ممکن است منجر به زوال لنز چشم شود و حتی میتواند باعث کوری شود. لیکوپن، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، از این امر جلوگیری میکند.
از آسم پیشگیری میکند(هندوانه همچنین به افراد مبتلا به آسم امکان تنفس صحیح را میدهد. مطالعه ای که روی ۱۷ بزرگسال مبتلا به آسم انجام شد، نشان داد که لیکوپن ممکن است اثر درمانی بر بیماری داشته باشد. طبق گزارش ، مصرف کافی لیکوپن و ویتامین A میتواند برای بیماران آسم مفید باشد.
فشار خون را کنترل میکند هندوانه غنیترین منبع طبیعی سیترولین است و طبق مطالعه منتشر شده توسط دانشگاه ایالتی فلوریدا، سیترولین با آرژنین یک اسید آمینه ضروری برای حفظ فشار خون سالم ، ارتباط نزدیک دارد. مطالعه دیگری که داوطلبان را در مصرف آب هندوانه غلیظ انجام دادند ، میزان آرژنین را در آنها افزایش داد که احتمالاً از سیترولین تبدیل شده بود .هندوانه همچنین منبع خوبی از پتاسیم است ، ماده مغذی شناخته شده برای کاهش فشار خون بالا. پتاسیم همچنین الکترولیتی است که فشار خون را در حین تمرین بدنی تنظیم میکند.
سلامت پوست و مو را بهبود میبخشد هندوانه منبع خوبی از ویتامین C، ماده مغذی ضروری برای سنتز کلاژن است. کلاژن پوست را لطیف نگه میدارد و موهای شما را تقویت میکند. طبق یک مطالعه در آلمان، لیکوپن و بتاکاروتن میتوانند از پوست در برابر آفتاب سوختگی محافظت کنند. بتاکاروتن همچنین برای جلوگیری از برخی بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس و ویتیلیگو شناخته شده است.ویتامین A موجود در هندوانه یکی دیگر از مواد مغذی مهم است که به سلامت پوست کمک میکند – سلولهای پوستی را ترمیم و ایجاد میکند – بدون این ماده مغذی، پوست شما کدر و پوسته پوسته میشود.
سلامت استخوان را بهبود میبخشد . ویتامین C در اینجا نقش اصلی را بازی میکند زیرا این ماده مغذی برای استخوان ها مفید است و به ترمیم کمک میکند . یک مطالعه در سوئیس نشان میدهد که مکمل لیکوپن میتواند از پوکی استخوان و شکستگی استخوان جلوگیری کند . ویتامین A موجود در هندوانه هم با رشد استخوان در ارتباط است .
به کاهش وزن کمک میکند .یکی از بهترین فواید سلامتی هندوانه این است که به کاهش وزن سالم نیز کمک میکند. بله ، هندوانه با توجه به میزان بالای آب ، میتواند کالری کمتری را در بدن شما سیر کند. همچنین مشخص شده است که آب باعث تسریع در متابولیسم و دفع سموم و چربی ها میشود که در نهایت ممکن است به کاهش وزن کمک کند .یک قاچ هندوانه تقریباً ۸۶ کالری ، کمتر از ۱ گرم چربی و کلسترول ندارد. این ماده ۲۲ گرم کربوهیدرات و ۵درصد فیبر مورد نیاز روزانه شما را تأمین میکند و آن را به غذایی مناسب برای چربی سوزی و کاهش وزن تبدیل میکند.
پشتیبان کلیه است اگرچه هندوانه میتواند منابع خوبی از پتاسیم باشد اما این درصد در مقایسه با اکثر غذاهای دیگر کمتر است. به همین دلیل میتواند برای افرادی که از بیماری مزمن کلیه رنج میبرند و باید به گزینههای میوه با پتاسیم پایینتر پایبند باشند، خوب است.با این حال در برخی از افراد که از بیماری مزمن کلیه رنج میبرند، کلیهها قادر به حذف پتاسیم اضافی از خون نیستند. این میتواند سطح پتاسیم را در خون افزایش داده و منجر به عوارضی شود.
به درمان دیابت کمک میکند چه ارتباطی بین هندوانه و دیابت وجود دارد؟ اگرچه هندوانه دارای شاخص گلیسمی (قند خون) بالایی است اما دارای بار گلیسمی کمتری است (مقداری که یک ماده غذایی خاص میزان گلوکز خون فرد را افزایش میدهد) و از این رو برای بیماران دیابتی مناسب است.در یک تحقیق در نیجریه مشخص شد که هندوانه دارای خواص ضد دیابت است . مطالعه دیگر اثرات مفید آب تفاله هندوانه را نشان داد – باعث افزایش توده بافت چربی قهوه ای و کاهش توده چربی سفید اضافی میشود که در نهایت به درمان دیابت کمک میکند.
سلامت لثه را ارتقا میدهد .ویتامینC موجود در هندوانه مویرگها و لثهها را سالم نگه میدارد. کمبود ویتامینC میتواند باعث خونریزی لثه و التهاب لثه (التهاب لثه) شود و هندوانه میتواند از این شرایط جلوگیری کند. ویتامینC موجود در هندوانه همچنین میتواند باکتریهای موجود در دهان را از بین ببرد که ممکن است منجر به بیماری لثه و سایر موارد از جمله عفونت لثه شود.
هندوانه منبع خوبی از ویتامین B است که مسئول تولید انرژی در بدن شما است. این میوه کالری کم و انرژی زیادی دارد و میتواند به شما در ادامه فعالیت در روزهای گرم کمک کند. دلیل دیگر اینکه شما باید یک هندوانه در صدر برنامه غذایی خود داشته باشید پتاسیم است. پتاسیم یک الکترولیت است که شما را از احساس خستگی بعد از یک روز طاقت فرسا باز میدارد.