درمان گیاهی عفونت معده و روده و اسهالی عفونی
اسهالهای عفونی اکثرا ناشی از عفونتهای معده و روده است. با این حال اسهالهای عفونی، برونشیت و بیماری ذاتالریه را میتوان با دمکرده گلپامچال تاحدودی درمان کرد.
برای دم کردن گلپامچال ۲۰گرم از این گیاه را بههمراه یک لیتر آب دم کنید. فقط دقت داشته باشید که بیشتر از ۱۰دقیقه دم نکشد و بعد از ۱۰دقیقه دمنوش را صاف کرده و بنوشید. این دمکرده را روزی سهبار به اندازه یک فنجان بنوشید تا ترتیب اثر داشته باشد.
مضرات گل پامچال (موارد احتیاطی و منع مصرف):همانند سایر گیاهان دارویی مصرف بیش از اندازه و خودسرانه گیاه پامچال مضر است. همچنین توصیه میشود قبل از مصرف با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت شود و همراه با داروهای شیمیایی به ویژه داروهای مربوط به بیماریهای عصبی مانند داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی همزمان مصرف نگردد.
اطلاعاتی در خصوص گل پامچال :گل پامچال حاوی اسیدهای چرب ضروری است که در تنظیم و بهبود عملکرد غدد هورمونی زنان تاثیر مثبت دارد.
استفاده از چای و دمنوش این گل برای زنان بسیار مفید است . استفاده از این گل در کاهش درد و حساسیت سینهها ناشی از افزایش هورمون پرولاکتین موثر است.
در طب سنتی از جوشانده گل پامچال برای درمان اختلالات تنفسی مانند سیاه سرفه، برونشیت، ذاتالریه، سرماخوردگی، سرفههای خشک و مزمن استفاده میشود. گلهای این گیاه خاصیت خلط آور دارد و به طور ویژه در درمان آسم و تنگی نفس موثر است.
کمک به درمان اختلالات عصبی مانند تشنج، هیستری، لرزش و تسکین سردردهای عصبی و میگرن از دیگر خواص گل پامچال است.
استفاده از جوشانده ریشه پامچال در درمان اختلالات کلیوی، مثانه و مجاری ادرار مفید است.
کمپرس جوشانده ریشه پامچال برای درمان خونمردگی، دردهای موضعی، کوفتگی و ورم ناشی از ضربهها مفید است.
پامچال خاصیت ضد عفونی کننده و ضد انگل دارد، انگلهای روده را از بین میبرد و باعث بهبود حالت تهوع میشود.
این گیاه خاصیت ادرارآور دارد و از این طریق به دفع سموم بدن مانند سدیم، اسید، چربی و … کمک میکند.
خاصیت تب بر از دیگر خواص درمانی پامچال است.
از گل پامچال روغنی تهیه میشود که با نام روغن پامچال معروف است. استعال موضعی این روغن گیاهی، برای پاکسازی پوست بسیار مفید است و از افتادگی پوست پیشگیری و به کاهش چین و چروک کمک میکند.
روغن پامچال و چای گیاهی آن خاصیت ضد افسردگی دارد و باعث کاهش استرس و اضطراب میشود.
در طب سنتی از گیاه پامچال برای حل کردن اسید اوریک و بهبود روماتیسمهای مفصلی استفاده میشود، به این منظور میتوانید دمکرده گل آن را به صورت نوشیدن و برگ آن را به صورت مرهم استفاده کنید.
مشخصات گل پامچال
گل پامچال از گلهای بهاری است و از اواخر اسفند تا اردیبهشت گلدهی دارد. این گیاه در چمنزارها به صورت خودرو وجود دارد. همچنین کاشت و پرورش آن در فضای سبز و گلدان بسیار ساده است. پامچال گیاهی علفی، چند ساله با برگهای کرکدار بیضی شکل است. بخشهای دارویی این گیاه گل، برگ و ریشه گیاه است. برای استفاده دارویی از گیاه، اوایل بهار قبل از رویش گیاه و اوایل پاییز اقدام به جمع آوری ریشه ها میشود. ریشهها در این زمان بالاترین مقدار مواد موثر را دارند. همچنین زمان مناسب برای جمعآوری گلها هنگامی است که کاملا باز شده باشند. گلها را باید بدون کاسبرگها برداشت نمود و در دمای ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد خشک میشوند. برای آشنایی با نحوه کاشت، تکثیر و نگهداری از گل پامچال مطالعه مطلب زیر را پیشنهاد میکنیم.