دستور پختن اصیل حمص نخود
نخود یک پیمانه…………………………………..ارده یکدوم پیمانه
سیر له کرده ۲ حبه…………………………………..روغن زیتون یک چهارم پیمانه
نمک به میزان لازم…………………………………..آب لیموترش تازه ۲ قاشق سوپخوری
فلفل سفید یکدوم قاشق چایخوری
ابتدا نخود را از شب قبل بخیسانید و دوبار چرخ کنید. حالا پوره نخود، ارده، سیر، روغن زیتون، نمک، آبلیمو و فلفل را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید.سپس آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصطلاح جا بیفتد. اینک حُمّـص را برای پذیرایی در ظرف مناسبی بریزید و با روغن زیتون، لیموترش و فلفل قرمز بیارائید.