دستور پخت آش پرپوله کردستان
یک آش محبوب کردستان آش پرپوله است که یک غذای مفید برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن نیز به حساب می آید به دلیل وجود زنجبیل ، مرزه و آویشن و سیر … این آموزش برای ۴ نفر است.
مواد لازم
سیر ۲ حبه ……….. زنجبیل به میزان لازم…………
عدس ۳۰۰ گرم ………….. مرزه و آویشن به میزان لازم
رشته آش به میزان لازم ………….نمک و فلفل به مقدار کم
رب یک قاشق غذا خوری ………………. پیاز ۲ عدد
ابتدا از شستن و خرد کردن پیاز ها شروع به کار کنید. یادتان باشد که پیاز ها را باید به صورت ریز خرد کنید و آن ها را درون مقدار کمی روغن تفت دهید.زمانی که پیاز ها خوب تفت خوردند و شفاف شدند باید سیر های ریز شده را به آن ها اضافه کنید و اجازه دهید سیر ها نیز تفت بخورند. در حین تفت خوردن سیرها می توانید زنجیبل ها را نیز رنده کرده و به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
بعد از این که زنجبیل ها تفت خوردند می توانید رب گوجه فرنگی را نیز به آن ها اضافه کنید و اجازه دهید تفت بخورد و از حالت خامی خارج شود. آنگاه می توانید سبزیجات گفته شده را اضافه کرده و مواد را تفت دهید تا بوی سبزیجات در خانه بپیچد.
عدس ها را بشویید و آب آن ها را بگیرید و به مخلوط اضافه کنید. سپس مقداری آب نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید و اجازه دهید تا مواد به آرامی بپزند.بعد از این که عدس ها پخته شد می توانید آش را به آن ها اضافه کنید و اجازه دهید مقداری بپزد تا رشته های آشی شفاف شوند.
در ادامه اضافه کردن آش ها می توانید نمک و فلفل را نیز به همراه ادویه هایی که دوست دارید را به آش اضافه کنید.مقداری زمان لازم است تا آش شما جا بیفتد. شما می توانید برای سرو این غذا از مقداری کشک نیز استفاده کرده و حتی می توانید از ماست و دوغ نیز به همراه این آش استفاده کنید.