روش تهیه و درست کردن ترشی بیلهر
گیاه بیلهر ۲ کیلوگرم………………..سرکه به میزان لازم……………………نمک به میزان لازم
سر و ته گیاه بیلهر را طوری تمیز کنید که لایههای گیاه از هم باز نشوند.گیاه بیلهر را پس از پاک کردن به مدت ۵-۴ دقیقه در آب سرد خیس کنید تا خاک و گل موجود در یبن لایه های آن در آب ته نشین شود.
سپس گیاه را به آرامی از آب خارج کنید و مراقب باشید لایه های آن باز نشود، سپس در صافی قرار داده و آبکشی کنید.
پس از خارج شدن آب اضافی گیاه بیلهر، آنها را به صورت منظم در قابلمهای بچینید و روی آن سرکه بریزید.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا گیاه بیلهر کمی پخته شود، بهطوری که نه زیاد خام باشد و نه خیلی پخته شود.
سپس حرارت را خاموش کنید و گیاه بیلهر را به آرامی از قابلمه خارج کنید و در ظرف دیگری بچینید.
مقداری سرکه و نمک را مخلوط کنید و روی گیاه بیلهر بریزید، در ظرف را ببندید و چند ساعت صبر کنید تا سرکه به خورد گیاه بیلهر رفته و مزه دار شود.
در این مرحله گیاه بیلهر را در بطریهای شیشهای مخصوص نگهداری ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید تا کاملا با سرکه پوشانده شود.در ظروف شیشهای را محکم بسته و در جای خنک نگهداری کنید.بعد از گذشت یکی دو روز به ترشی سر بزنید و در صورت نیاز به آن سرکه اضافه کنید تا سرکه روی آن را کاملا بپوشاند.